Ψάξε βαθιά μέσα σου… «Κάτι» υπάρχει να σε κρατάει ζωντανό!!!! Μου ’παν πως το λεν’ ψυχή! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Μια ανάρτηση του καλού φίλου Μάνου που νομίζω ότι μπορεί να διδάξει πολλά. Είμαστε μέρος της φύσης, μιας φύσης που αντί να παίρνουμε σαν παράδειγμα, καθημερινά επιτρέψτε μου να πω,ασελγούμε πάνω της!

«Ψάχνοντας τη ζωή …»
Όταν ένας οργανισμός έχει όρεξη για ζωή…
Στην αυλή ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού σ’ ένα χωριό,  που δεν ζουν παραπάνω από 10 οικογένειες, μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτή η ντοματιά….. Ο σπόρος που τη δημιούργησε βρέθηκε κάπου, μπήκε μέσα στην τρύπα του τσιμέντου, φύτρωσε, μεγάλωσε (!) και επειδή δεν υποστυλώθηκε δεν άντεξε το βάρος της λύγισε στο έδαφος και συνέχισε να αναπτύσσεται και να παράγει τους καρπούς της στο έδαφος, διπλά στα σκουπίδια, εγκαταλειμμένη, απροστάτευτη, χωρίς νερό, λίπασμα, χωρίς καμία περιποίηση , χωρίς φάρμακα , προστατεύεται και μεγαλώνει μόνη της...


Το «σκληραγωγημένο φυτό» στην πορεία του χρόνου όχι μόνο δεν ξεράθηκε, αλλά παράγει και υπέροχες μυρωδάτες ντομάτες !!! Έκοψα μια ντομάτα και η γεύση της με «ταξίδεψε» στα παλιά χρόνια, όταν πραγματικά έκοβες την ντομάτα, η μυρωδιά της μοσχοβολούσε τον τόπο και η γεύση της ήταν ασύγκριτη!!!!.
Το μόνο πράγμα που χρειάζεται αυτή η ντοματιά για να συνεχίσει την ανάπτυξή της είναι το φυσικό φως, καθώς αυτό τη βοηθά να αναπτύξει την ίδια της την τροφή.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο ένας οργανισμός είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τον κύκλο της ζωής του.


Όπως λοιπόν αυτός ο σπόρος βρέθηκε κάπου μέσα στο τσιμέντο κι όμως φύτρωσε και γέμισε ζωή, έτσι κι ο άνθρωπος παρ’ όλες τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να ζει, χρειάζεται τη ζωή και μόνο με τη δύναμη της θέλησης, μπορεί να τα καταφέρει, να ανταπεξέλθει και να προχωρήσει μπροστά, να συναντήσει τον ήλιο, να τον ζεστάνει, να του ανοίξει τα φτερά για μία όμορφη ζωή γεμάτη αναμνήσεις. Αναμνήσεις μυρωδάτες, γευστικές, ερωτικές, παιχνιδιάρικες. Αναμνήσεις ταξιδιάρικες, ζωντανές!
Ο ήλιος είναι η ελπίδα. Η ελπίδα που ανατέλλει κάθε πρωί, η ελπίδα που ο καθένας μας έχει μέσα του. Η ελπίδα που οδηγεί τη θέλησή μας. Γιατί μόνο όταν υπάρχει θέληση , υπάρχει και ζωή….
Αν εγκαταλείψεις την ελπίδα, θα σε εγκαταλείψει κι αυτή... Μα ακόμη κι αν σε εγκαταλείψει το μαγικό είναι πως ξαφνικά κάτι μέσα σου, σου δίνει δύναμη, τη δύναμη που χρειάζεσαι να προχωρήσεις ελπίζοντας……. Τη δύναμη της θέλησης…….
Ψάξε βαθιά μέσα σου… «Κάτι» υπάρχει να σε κρατάει ζωντανό!!!! Μου ’παν πως το λεν’ ψυχή!
Μυστήριο και θαύμα η ζωή ταυτόχρονα...

Πηγή


Αναρτήθηκε από:

Χαράλαμπος Τσαγκατάκης

«Όποιος ελέγχει τα Μέσα Ενημέρωσης και την εικόνα, ελέγχει τον πολιτισμό»
 Allen Ginsberg