Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος δοκιμάζονται σκληρά. Αττική, Εύβοια, Μάνη, Ηλεία, Αρκαδία, Φωκίδα και πολλές ακόμη περιοχές ήρθαν αντιμέτωπες με δύσκολες πυρκαγιές. Στην Κρήτη ευτυχώς δεν είχαμε παρόμοια προβλήματα και έτσι η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών υπήρξε η συνήθης, στα όρια του βαρετού.
 

Δυο-τρεις φωτιές σε Πλάτανο Κισάμου, Ξηροκάμπι Πλατανιά και Άγιο Θωμά Ηρακλείου αντιμετωπίστηκαν γρήγορα χωρίς να κινδυνεύσουν ζωές και κατοικίες. Μάλλον από σκουπίδια μπήκε η φωτιά, τουλάχιστον στον Πλατανιά, έτσι κι αλλιώς σκουπίδια έχουμε πολλά, ας καούν και λίγα.

Σκουπίδια γέμισε και το Κεδρόδασος, λένε τα τοπικά ΜΜΕ. Οι ξέχειλοι κάδοι σκορπούν δυσωδία παντού στην περιοχή. Οι Κρητικοί συχνά θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά στη φύση και της το δείχνουμε. Ε, κάποια στιγμή θα μαζέψουμε και τα σκουπίδια.

Δολοφονήθηκε και μια γυναίκα στο Ρέθυμνο. Κρίμα! Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι πάντα τραγική. Αλλά δεν χρειάζεται να το κάνουμε και θέμα με τις «γυναικοκτονίες». Μια ανθρωποκτονία είναι και αυτή, όπως λέει εξάλλου και η κα Λατινοπούλου. Άνθρωποι δεν είναι και οι γυναίκες; «Έγκλημα πάθους» κι αυτό… Έτσι είμαστε οι μεσόγειοι τύποι. Άντρες με μεγάλα πάθη. Σκοτώνουμε από «έρωτα».

Και η πανδημία κανονικά στην Κρήτη. Το νησί έχει το πανελλήνιο ρεκόρ σε νέα κρούσματα. Στο Ηράκλειο, 54 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, στο Λασίθι 29, στο Ρέθυμνο 44 και στα Χανιά 62. Πιο ψηλά από όλη την Ελλάδα. Δε θέλουμε να το παινευτούμε αλλά έχουμε και καλύτερα ρεκόρ, γι’ αυτό η είδηση έπαιξε ως «πτώση των κρουσμάτων». Γέμισαν πάλι οι κλίνες covid, μια 20χρονη έψαχνε ΜΕΘ στην Κρήτη και δεν έβρισκε. Αλλά μην τα θέλουμε όλα δικά μας. Χωρίς τουρισμό τη βάψαμε, έτσι δεν είναι;

Έγιναν βέβαια και λίγα τροχαία. Στον ΒΟΑΚ, στο Μαράθι, στην Ακρωτηρίου, μέσα στα Χανιά και καμία ντουζίνα τρακάκια ακόμη διάσπαρτα σε όλη την Κρήτη. Ευτυχώς, χωρίς νεκρούς. Δε βαριέσαι, λαμαρίνες είναι. Τροχαία γίνονται κάθε μέρα, αυτό δεν είναι είδηση.

Να πούμε και τα καλά: Δύο νεαρές τουρίστριες κινδύνευσαν να πνιγούν στον Πλακιά και σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση τριών ναυαγοσωστών που καλύπτουν την περιοχή και τυχαίνει να είναι και αδέλφια. Να είναι καλά και οι κοπέλες και οι ναυαγοσώστες που τις έσωσαν. Από το ρεπορτάζ βέβαια μαθαίνουμε ότι αυτά τα τρία αδέλφια είναι οι μόνοι ναυαγοσώστες σε όλο το νότιο Ρέθυμνο και πολλές παραλίες δεν έχουν ναυαγοσώστη. Αλλά τι να σου κάνει κι αυτή η μάνα; Πόσους γιους θα κάνει; Ας μην πηγαίνουν οι λουόμενοι στα βαθιά.

Όπως λένε λοιπόν και οι δημοσιογράφοι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν νέα». Συνηθισμένα πράγματα στην Κρήτη. Αραιές νεφώσεις. Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτε, που λέει και το παλιό ανέκδοτο.

Μανόλης Χατζηπαναγιώτου

Αναδημοσίευση από: cretanleft.gr






Αναρτήθηκε από:

Μανόλης Χατζηπαναγιώτου