Ζέφη Δημαδάμα: «Όχι άλλα θύματα» - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Στόχος μας πρέπει να είναι να μην έχουμε άλλα θύματα. Να μην υπάρξουν άλλα παιδιά, άλλες γυναίκες ή άνδρες που θα βρεθούν αβοήθητοι στα χέρια εκμεταλλευτών, βιαστών, παιδεραστών, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους και θα μείνουν ατιμώρητοι.

Είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε και να στηρίξουμε τα θύματα, ενώ η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει χωρίς κωλυσιεργίες τη δουλειά της.

Τα πολιτικά κόμματα να αξιοποιήσουν το θεσμικό τους ρόλο και να προτείνουν μέτρα και πολιτικές στη Βουλή για την αντιμετώπιση αποτρόπαιων εγκλημάτων.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, ενός σύγχρονου εργαλείου για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, την επικύρωση από τη Βουλή της Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας 190, για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο καθώς και την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου.

Η εκπαίδευση και η ένταξη στα σχολεία ειδικών μαθημάτων για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την καταπολέμηση της βίας είναι παραπάνω από απαραίτητα.

Να ξεπεράσουμε το φόβο, τα ενθαρρύνουμε τις φωνές και να πάψουμε να εργαλειοποιούμε κτηνωδίες για να χτίσουμε τα αφηγήματά μας ή να γεμίσουμε με ατάκες τα social media.

Διχασμός, αντιπαραθέσεις και συμψηφισμοί με αφορμή τέτοια εγκλήματα δυστυχώς το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να χαθεί η ουσία των καταγγελιών και να αποθαρρυνθούν και άλλα θύματα να μιλήσουν.

Δεν θα χαθεί αυτή η ευκαιρία... όσοι και όσες έχουμε δωσει μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα είμαστε παρόντες και παρούσες.

Ζέφη Δημαδάμα


Αναρτήθηκε από:

Ζέφη Δημαδάμα

Η Ζέφη Δημαδάμα είναι αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Women) και οικονομολόγος του Περιβάλλοντος.