Τη διαφύλαξη της Σένγκεν ζητά η αντιπρόεδρος των Γυναικών του ΕΣΚ Ζέφη Δημαδάμα - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 13/02/2016

Μέτρα για την προστασία πρωτίστως των ευάλωτων ομάδων, των γυναικών και των παιδιών, αλλά και τη διαφύλαξη της συνθήκης Σένγκεν για όλα τα κράτη-μέλη, ζητά με επιστολή της προς τις ηγεσίες του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Γυναικών του ΕΣΚ, η αντιπρόεδρος της τελευταίας οργάνωσης Ζέφη Δημαδάμα. Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή τη συνάντησης του ΔΣ των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (σήμερα 12 Φεβρουαρίου) και απευθύνεται στον κ. Sergei Stanishev (πρόεδρο του ΕΣΚ) και την κυρία Zita Gurmai (των Γυναικών του ΕΣΚ).

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σε συνέχεια του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (PES Women-ΠΑΣΟΚ) στις 18-19 Δεκεμβρίου 2015, τη Διακήρυξη «Women in Asylum and Migration», αλλά και τις αναλυτικές προτάσεις που κατατέθηκαν από την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά.

Η επιστολή της κυρίας Δημαδάμα έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Αξιότιμη κα. Πρόεδρε, Ενόψει της συνάντησης του ΔΣ των Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), στις 12 Φεβρουαρίου 2016, σας στέλνω την παρούσα επιστολή με την ιδιότητά μου ως Αντιπρόεδρος Γυναικών του ΕΣΚ, καθώς και Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε στη χώρα μας και τείνει να λάβει παγκόσμιες διαστάσεις. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, είναι αξιόλογη η υιοθέτηση της Διακήρυξης «Refugees – a progressive and humanitarian response», από την Προεδρεία του ΕΣΚ, η οποία προσεγγίζει την ανθρωπιστική πτυχή της προσφυγικής κρίσης. Παράλληλα, από την πλευρά μας, οι Γυναίκες του ΕΣΚ (PES Women) αναπτύσσουμε ενεργές δράσεις και πολιτικές ώστε να διατηρήσουμε την προσφυγική κρίση στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής πολιτικής ατζέντας. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (PES Women-ΠΑΣΟΚ), στις 18-19 Δεκεμβρίου 2015, και της Διακήρυξης «Women in Asylum and Migration», στοχεύουμε στην προστασία πρωτίστως των ευάλωτων ομάδων, των γυναικών και των παιδιών. Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται μία διαρκής τραγωδία με χιλιάδες θύματα αλλά και μια ατέρμονη συζήτηση αμφισβήτησης της Συνθήκης Σένγκεν, ειδικότερα σε σχέση με την Ελλάδα. Ωστόσο, οποιεσδήποτε κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το προσωρινό ή μόνιμο κλείσιμο των συνόρων μας, θα πετύχουν μόνο την αμφισβήτηση και κατάρρευση του ίδιου του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος και της αλληλεγγύης των λαών της Ευρώπης. Εμείς, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Σοσιαλίστριες, έχουμε την ευθύνη προς τους λαούς μας να αγωνιστούμε για την καταπολέμηση του μίσους και των διακρίσεων σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τώρα, πρέπει να αντεπεξέλθουμε αποτελεσματικά, χωρίς «παζάρια», στις προκλήσεις και να αγωνιστούμε ενεργά για την αλληλεγγύη, εν μέσω της τεράστιας αυτής ανθρωπιστικής κρίσης. Τώρα, πρέπει να εργαστούμε μαζί ΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΕΧΘΡΟΙ !

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Με τιμή, Ζέφη Δημαδάμα Αντιπρόεδρος Γυναικών ΕΣΚ


Αναρτήθηκε από:

Ζέφη Δημαδάμα

Η Ζέφη Δημαδάμα είναι Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής - Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - Διδάσκουσα (ΕΔΙΠ), Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Παν/μιο