ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

φωτο διαδίκτυο

Εν μέσω καραντίνας εκτός από την «μετακίνηση» περιορίζεται και η «σκέψη» και η «κρίση» αναμφίβολα αφού αυτά είναι πλέον στρατευμένα και ακριβοπληρωμένα από το κράτος. Άλλωστε ο εγκλεισμός σηματοδοτεί και την ολοκληρωτική παράδοση στο «υποκατάστατο» του διαδικτύου που λειτουργεί σαν … μεθαδόνη για τους «εξαρτημένους» και απολύτως υπάκουους πολίτες που χαλαρώνουν και υπεκφεύγουν από τον αόρατο εχθρό που στο απώτερο ίσως και προσεχές μέλλον θα μάθουμε πώς ενέσκηψε -διότι το «γιατί» ενέσκηψε-λίγο πολύ το υποψιαζόμαστε.

Δεν είναι σκηνικό από τον Όργουελ, είναι ένα ακόμα «πείραμα» απ’ αυτά που προοικονομούν την «THE DAY AFTER». Οι κοινωνίες μπορούν ή μήπως επιβάλλεται να λειτουργήσουν ως μη κοινωνίες, καλωδιωμένες σε δέκτες μικρούς ή μεγάλους. Μήπως οι υπηρεσίες, τα σχολεία, τα καταστήματα, είναι πλέον περιττά και τα υποκατάστατα είναι το μέλλον του τηλε-πολίτη που υπό της απειλή ετούτου ή του επερχόμενου ιού θα πρέπει να υποστείλει τα λάβαρα της λογικής και να τα υποκαταστήσει από εκείνα της πλήρους υποταγής.

Μα η δημόσια υγεία δεν είναι το υπέρτατο αγαθό; Προφανώς και είναι! Αλλά γιατί ως τέτοιο «αγαθό» δεν το φρόντισε κανένα υπερ-σύστημα που διοχέτευε πακτωλούς σε τοκογλυφικά τραπεζικά συστήματα και αεριτζίδικες «επενδύσεις» που απλά λειτούργησαν και λειτουργούν ως βαστάζοι ενός εκφυλισμένου και διεφθαρμένου συστήματος εξουσίας με ανακυκλώσιμους υποτακτικούς ανά τον κόσμο;

Τι κάθομαι σε σκέφτομαι στην «καραντίνα» μου, αντί να φτιάξω μια αγιογραφία του Τσιόρδα και να χτυπήσω παλαμάκια στο μπαλκόνι αποθεώνοντας τους «ήρωες» μας; Χρόνος άπλετος για μαγειρική, για λοιμωξιολογία, για διαγράμματα και καμπύλες και κάπου εδώ κατανοώ τον όρο: «ανοσία της αγέλης»!

Αυτή η ρημάδα η «αγέλη» είναι το ζητούμενο. Μα οι «αγέλες» είναι διαρκώς νοσούσες, είτε με, είτε άνευ κορονοϊού. Για την ώρα, ως την προσεχή καταμέτρηση των δια-σωληνωμένων, ας πατήσουμε τον αριθμό 6 για σωματική άσκηση περιορισμένου χρόνου, ας συνεχίσουμε τον διαδικτυακό χαβαλέ, ας αγοράσουμε από ένα λάπτοπ για τα μέλη της οικογένειας μας προκειμένου να εμπεδώσουν το «μένουμε σπίτι» και  ας συνδεθούμε   online με την Μητρόπολη για να μην χαλαρώσει το ελληνοχριστιανικό μας αίσθημα και ας περιμένουμε την “the day after”!

Μιχάλης Τζανάκης






Αναρτήθηκε από: