Η ΜΕΓΑΛΗ… «ΜΠΙΖΝΑ»! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

φωτο, διαδικτύου

Τις τελευταίες μέρες ακούμε τα «τύμπανα»  του πολέμου και προσπαθούμε να «αναλύσουμε» τους στόχους του Τραμπ και να προβλέψουμε τις αντιδράσεις των Μουσουλμάνων. Πολλοί αποδίδουν τις εξελίξεις στον «τρελό» Τραμπ και στο φονταμενταλισμό των «απίστων»!

Πόσο «τρελός» λοιπόν είναι ο Τραμπ και πόσο φανατικοί οι μουσουλμάνοι; Λοιπόν, για να απλουστεύουμε λίγο τους συλλογισμούς μας, ας αφήσουμε τα περί τρέλας και τα περί φανατισμού και να δούμε τα πράγματα που είναι ίδια και απαράλλακτα τα τελευταία … 3600 χρόνια-όσο υπάρχει καταγεγραμμένη δηλαδή ανθρώπινη ιστορία!

Ο πόλεμος ήταν και παραμένει μια μεγάλη … «μπίζνα»! Κι αν στην αρχαιότητα βρίσκαμε και κάποια στοιχεία «ηρωισμού», σήμερα είναι μόνο εμπόριο και κέρδος. Μην μπερδεύουμε λοιπόν την «τρέλα» με τον κυνισμό. Ο Τράμπ και κάθε ισχυρός ηγέτης δεν είναι τρελός. Κυνικός είναι και κυρίως μπίζνεσμαν. Θέλει κέρδος. Και κέρδος αποκομίζεις όταν πουλάς ακριβά προϊόντα και για να πουλήσεις πρώτα αυτά τα προϊόντα πρέπει να τα διαφημίσεις.

Θα ήταν αφέλεια ο αντίλογος ότι δεν μπορεί μ’ αυτή τη λογική να «θυσιάζονται» αθώες ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους! Ένας ή περισσότεροι πόλεμοι κινούν την παγκόσμια οικονομία ειδικά σε περιόδους ύφεσης . Άλλο μέγεθος  η πολυεθνική των αναψυκτικών ή των αθλητικών ρούχων κι άλλο η πολυεθνική της πολεμικής βιομηχανίας. Ένα πολεμικό αεροσκάφος με τα ρουκετάκια του κοστίζουν 150 εκατομμύρια δολάρια! Ράβδιζε εσύ ελιές για να πουλήσεις λάδι δακοφαγωμένο κι αγόραζε μετά F35!

Μετά έλα να «αναλύσεις» με τους στρατιωτικούς αναλυτές τον επικείμενο πόλεμο στη Μ. Ανατολή και να εξηγείς τα πώς και τα γιατί. Μόνο ένας αδαής δεν καταλαβαίνει ότι η μεγάλη κατάρα δεν είναι ούτε η «βλακεία» του Τραμπ, ούτε ο φανατισμός των Ιρανών ή του Κιμ, αλλά αυτό το καταραμένο κυνήγι του πλούτου. Τον πλούτο εννοείται για τους λίγους και τους ισχυρούς. Οι υπόλοιποι μπορούν να παίξουν το ρόλο της «παράπλευρης» απώλειας! Άλλωστε έχουμε πληθύνει πολλοί στον πλανήτη. Δεν τρέχει και τίποτα να αποδημήσουν εις Κύριον (ή Μωάμεθ, ή Βούδα, ή Κομφούκιο) κάποιοι…

Μιχάλης Τζανάκης






Αναρτήθηκε από: