Ζέφη Δημαδάμα: Οι γυναίκες, το πορνό και οι αμβλώσεις... - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Τις τελευταίες μέρες κάτι συμβαίνει σε στελέχη, υπουργούς, Περιφερειάρχες της ΝΔ. Νυν Υπουργός εκθείασε πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας, η οποία μεταξύ της περιγραφής αθλητικών αγώνων και αμφισβητούμενων φάσεων, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις αμβλώσεις και να τις συνδέσει αυθαίρετα με ζητήματα όπως το δημογραφικό, την υπογεννητικότητα κλπ.

Κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην άμβλωση και είναι απόφασή της να ορίζει το σώμα της. Η μητρότητα, όπως και η άμβλωση, είναι επιλογή σε μια δημοκρατική κοινωνία, η οποία προστατεύει τις γυναίκες αλλά και τα παιδιά που γεννιούνται -παρά τη θέληση ή τη δυνατότητα της μητέρας/των γονέων- και στη συνέχεια “πετάγονται” σε σκουπιδοτενεκέδες, στραγγαλίζονται σε μπανιέρες, αποθηκεύονται σε ιδρύματα, μεγαλώνουν στη φτώχεια, στην απόρριψη, στη δυστυχία ή την κακοποίηση... Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων -ως τη 12η εβδομάδα κύησης- κατοχυρώθηκε με τον N. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων, κρυφών εκτρώσεων με θύματα γυναίκες, οι οποίες “σφαγιάζονταν” σε κρυφά ιατρεία χωρίς υγιεινή, χωρίς γιατρούς πολλές φορές, με συνέπεια το θάνατο χιλιάδων γυναικών.

Ξεκάθαρα λέμε όχι στην οπισθοδρόμηση. Η γέννηση και η ανατροφή ενός παιδιού είναι επιλογή, ευθύνη και χαρά. Ξεκάθαρα λέμε ναι στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ναι στην πρόληψη και ενημέρωση για την αντισύλληψη από μικρή ηλικία για όλα τα παιδιά.

Είναι γεγονός ότι μειώνονται ανησυχητικά οι γεννήσεις στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο και απαιτείται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, ένα μακρόπνοο, εθνικό σχέδιο διατομεακών πολιτικών, οι οποίες θα ξεκινούν από φοροαπαλλαγές και επιδοματικές πολιτικές για την απόκτηση ενός και στη συνέχεια παραπάνω παιδιών, αλλά θα συνδυάζονται με ευέλικτες πολιτικές που σχετίζονται με τα εργασιακά δικαιώματα, τον περιορισμό της μετανάστευσης των νέων, τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, τις κοινωνικές υποδομές φροντίδας, την παιδεία και την υγεία.

Πριν στεγνώσει το μελάνι από τα παραπάνω, ένα ακόμη περιστατικό ήρθε να επιδεινώσει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση στο κυβερνών κόμμα. Ένα δημόσιο, προβεβλημένο πρόσωπο, Περιφερειάρχης αυτή τη φορά, αποφάσισε να μας εκπλήξει με τις «πικάντικες πρωτοχρονιάτικες ευχές» του.

Απευθυνόμενος στις εργαζόμενες στην Περιφέρειά του και με αφορμή την κατασκευή κινηματογραφικών στούντιο στη Θεσσαλονίκη τις ενημέρωσε -αστειευόμενος (!)- ότι θα τις «προωθήσει» σε ταινίες που θα γυριστούν και που πιθανόν οι πρώτες θα είναι κάποιου γνωστού παραγωγού πορνό κάνοντας και την αντίστοιχη προσβλητική χειρονομία, μπροστά σε έκπληκτους εργαζόμενους και εργαζόμενες καθώς και μικρά παιδιά! Στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη...

Η ανοχή μας σε τέτοια φαινόμενα πρέπει να είναι μηδενική, γιατί πλήττει ανεπανόρθωτα τις αρχές της δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε απερίφραστα τα παραπάνω και απαιτεί την καταδίκη ανάλογων περιστατικών από όλα τα κόμματα και την κυβέρνηση. Ο σκοταδισμός δεν έχει θέση στην νέα δεκαετία 2020.

Ζέφη Δημαδάμα


Αναρτήθηκε από:

Ζέφη Δημαδάμα

Η Ζέφη Δημαδάμα είναι αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Women) και οικονομολόγος του Περιβάλλοντος.