Δεκαέξι μικρά μαθήματα για ένα μεγάλο κόσμο - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 29/11/2015

Ολοκληρώθηκε στις 20 Δεκεμβρίου ο κύκλος μαθημάτων Ιστορίας με τίτλο «Δεκαέξι μικρά μαθήματα για ένα μεγάλο κόσμο», που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα μαθήματα προσέφερε δωρεάν η κ. Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Ανδρόγεω εκατοντάδες Ηρακλειώτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον μεστό λόγο της κυρίας Ευθυμίου, που καθήλωσε το κοινό.

Τα μαθήματα προσφέρονται σε βίντεο από το κανάλι του Δήμου Ηρακλείου στο youtube, στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=YPED0f5kI9U, για όσους δεν κατάφεραν να τα παρακολουθήσουν ζωντανά, αφού οι θέσεις ήταν περιορισμένες ενώ οι αιτήσεις ήταν πολύ περισσότερες.

Η κυρία Ευθυμίου, ως προσφορά του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προς το ευρύτερο κοινό, από επταετίας, διδάσκει κύκλους Ιστορίας σε Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κέντρα Απεξάρτησης και Φυλακές της χώρας. Μέχρι στιγμής, έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περί τα 15.000 άτομα.

Γεωργία Καρβουνάκη






Αναρτήθηκε από:

Γεωργία Καρβουνάκη