Το κακό μου ίρτζι... - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 28/12/2015

Μεγάλη η δύναμη της συνήθειας ! Είναι κάποια πράγματα που κάνεις καθημερινά, κάποιες κινήσεις που δεν τις σκέφτεσαι. Ο καθένας και διαφορετικές πιστεύω, και όλοι μαζί ίσως κάποιες τις ίδιες. Ξυπνάς το πρωί, οι περισσότεροι θα κάνουν ένα καφέ, αυτό το κάνουμε οι περισσότεροι, και από κει και πέρα ο καθένας κάνει αυτά που έχει προσαρμόσει ή έχει βάλει στη καθημερινότητα του. Ελάχιστοι αυτοί που κάνουν του «κεφαλιού» τους που λένε (ίσως και οι καλύτεροι αυτοί,αλλά δεν είναι της παρούσης). Αρκετές φορές βέβαια αυτή η καθημερινότητα πληγώνει τους περισσότερους, αλλά είπαμε,μεγάλη η δύναμη της συνήθειας !

Υπάρχουν βέβαια και διάφοροι τρόποι, σύμφωνα με «ειδικούς», που μπορείς να κάνεις, έτσι που να μη σε πιάνει ρε αδελφέ το «κακό ίρτζι» που λένε. Αυτή τη λέξη ομολογώ δεν την είχα ξανακούσει, μα εντελώς τυχαία βλέποντας χθες μια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο την θυμήθηκα. Ο Θανάσης σε ρόλο γκαρσόνι στη ταινία, να τρελαίνεται όταν ο πελάτης του κτυπούσε παλαμάκια για να έρθει να του πάρει παραγγελία. Δεν έκανε βήμα!!  Ήταν λέει το κακό του ίρτζι αυτό! Να του κτυπάνε παλαμάκια! ‘Ένα καλό ίρτζι που λέτε,άντε σας δίνω και συμβουλή, το άκουσα κι αυτό από κάτι απίθανους στο χαζοκούτι, είναι όταν ξυπνάτε να στρώνετε το κρεβάτι σας. Είναι λέει καλό φεγκ σούι. Ναι! Έτσι το λένε! Τι διάολο είναι τώρα αυτό το φεγκ σούι, άνοιξε και καμμιά τηλεόραση να το μάθεις! Όλα εγώ πια;

Ξυπνάω λοιπόν το πρωί, κρεβάτι δεν στρώνω, και το μπρίκι στο μάτι της κουζίνας για το καφέ. Να ανοίξει το βλέφαρο. Αυτή η πρώτη κίνηση. Πρωινά,μαρμελάδες, μπέικον αυγά και όλα αυτά τα Λονδρέζικα, δεν έχει! Αυτά στα πεντάστερα! Μόνο καφέ κι αυτός ελληνικός σκέτος! Ζάχαρη δεν βάζω! Όχι από θέμα υγείας, μα τις περισσότερες φορές ξεμένω ρε αδελφέ! Ζάχαρη μπορεί να μην υπάρχει, αλλά καφές πρώτο είδος ανάγκης! Δεύτερη κίνηση, ανοίγω υπολογιστή, και τηλεόραση. Εδώ είμαστε!! Λόγω της δουλειάς μου στον υπολογιστή, και λόγω ενημέρωσης ας πούμε. Και εδώ έφτασε η ώρα να με πιάνει και μένα το κακό μου ίρτζι!! Αλλά είπαμε, ας όψεται αυτή η συνήθεια…

Καθημερινά, κάθε πρωί, οι ίδιες φάτσες στο γυαλί. Αυτοί που μας έχουν κάνει το βίο αβίωτο να τους τρως στη μάπα. Αυτοί όλοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, καθημερινά στις ίδιες θέσεις να έχουν πάρει πόζα, και να σε δείχνουν! Ναι,να σε δείχνουν! Σε διατεταγμένη υπηρεσία και τα δύο αδελφάκια! Μιντιακό και πολιτικό σύστημα δίπλα δίπλα! Αυτά τα σιχάματα! Με ένα θράσος απύθμενο. Αγγελούδια όλοι τους! Λύσεις για όλους! Οι προηγούμενοι που τα κάνανε σκατά, να κρίνουν αυτούς που τώρα πάνε να τα κάνουν σκατά! Απ΄όλα έχει ο μπαξές! Κάτι ξεπλυμένες ξανθές από την εποχή του Όθωνα, κάτι μοντέλες επίσης ξανθές ,να αυτοπροβάλονται, κάτι γερομπισμπίκηδες, αυτοί έχουν και το περισσότερο θράσος,μια και θεωρούν ότι τόσα χρόνια που είναι στη πολιτική σκηνή όλα τους ανήκουν! Και φυσικά και κάτι νέοι, πρωτοφανίστικα μπουμπούκια, που λίγο μυαλό να σου έχει μείνει ρε αδελφέ, βλέπεις κατά που πάει το γράμμα! Αυτούς όλους δεν αντέχω! Αυτό είναι το ίρτζι μου ρε παιδιά! Με αυτό τρελαίνομαι κάθε μέρα, αλλά το γ@μημένο τέτοιο ναρκωτικό δεν έχω ξαναδει! Εκεί αυτό, εκεί και εγώ!!

Φεύγει ο παλιός χρόνος σε λίγες μέρες. Ειλικρινά δεν νομίζω πως μπορώ να ευχηθώ τίποτε άλλο, πέρα από την υγειά μας να έχουμε! Την υγειά μας και αντοχές! Αντοχές,να αντέχουμε όλα αυτά που μας βασανίζουν. Όλους αυτούς που μας έχουνε μαυρίσει τη ζωή μας! Και αν είναι κάτι να αλλάξει, εύχομαι στον καθένας σας,ότι επιθυμεί να του βγει! Εγώ το μόνο που θέλω για μένα, να ξυπνήσω ένα πρωί, κάτι να έχει γίνει έτσι στα ξαφνικά, και όλοι αυτοί που με ταλαιπωρούν, να έχουν εξαφανιστεί ! Έτσι, σαν ένα μεγάλο μπαμ, και να μην έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο!

Καλή χρονιά και χρόνια που να αξίζουν τα χρόνια τους ρε!


Αναρτήθηκε από:

Χαράλαμπος Τσαγκατάκης

«Όποιος ελέγχει τα Μέσα Ενημέρωσης και την εικόνα, ελέγχει τον πολιτισμό»
 Allen Ginsberg