Πανίκος Καρατσής: «Μια δυνατή παρουσία από το χώρο της υγείας στον συνδυασμό του Στ. Αρναουτάκη» - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου Κρήτης, Καρατσής Πανίκος, γιατρός χειρουργός, σε συνέντευξη στο pancreta.gr μας εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στη πολιτική, τους δικούς του προσωπικούς στόχους, αλλά και την ενεργή συμμετοχή του να προσφέρει στα κοινά και το τόπο που ζει και εργάζεται!

Με τη σειρά μας να του ευχηθούμε από καρδιάς «καλή επιτυχία» πάντα γερός και δυνατός να προσφέρει για το γενικό καλό, κάτι που είμαστε σίγουροι, μιας και η επαγγελματική του πορεία το έχει αναδείξει!

Είσαστε ένας καταξιωμένος άνθρωπος στο χώρο της υγείας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ούτε ανάγκη σίγουρα έχετε προβολής. Γνωρίζουμε ότι η πολιτική ας μου επιτραπεί η έκφραση εγκυμονεί κινδύνους, με μεγαλύτερο τον κίνδυνο, όσα κατακτήσατε τόσα χρόνια η ίδια η πολιτική να τα καταστρέψει. Όπως γνωρίζουμε είστε γιατρός. Μπορεί να συνδυαστεί η ιατρική με την πολιτική;   

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η προσωπική προβολή ποτέ δεν υπήρξε ως στόχος. Η όποια καταξίωση στο πρόσωπο μου είναι τo αποτέλεσμα της δουλειάς μου όλα αυτά τα χρόνια ως ιατρός-χειρουργός αλλά και μέσα από την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα που έχω επιδείξει στην καθημερινή μου δράση. Η πολιτική δεν πιστεύω ότι μπορεί να καταστρέψει την όποια εικόνα υπάρχει για το πρόσωπο μου, γιατί και στον πολιτικό στίβο κινούμαι με την ίδια ακριβώς υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα και συνέπεια λόγων και πράξεων.

Με την πολιτική ασχολούμαι τα τελευταία 25 χρόνια μέσα από την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και την ενασχόληση μου σχεδόν σε όλες τις θέσεις ευθύνης του Δήμου. Η πολιτική μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε επάγγελμα, γιατί όπως και ένας καλός επαγγελματίας αναζητά τρόπους και λύσεις για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος και αποδοτικότερος στη δουλειά του και να προσφέρει σωστές υπηρεσίες στους πολίτες, έτσι πρέπει να είναι και στην πολιτική, να προσπαθείς κάθε μέρα να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό από τη θέση που εκπροσωπείς, είτε αυτό λέγεται Κυβέρνηση, είτε Περιφέρεια, είτε Δήμος.


Τι είναι αυτό που σας ώθησε στην πολιτική, πως πήρατε αυτή την απόφαση; Είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τα κοινά;

Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με τα κοινά. Τα τελευταία συνεχή 25 χρόνια είμαι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου, όπου και υπηρέτησα από όλες σχεδόν τις θέσεις ευθύνης του Δήμου.

Αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με την πολιτική από την αρχή είναι η επιθυμία μου να έχω ενεργή συμμετοχή ως πολίτης στη διαδικασία προγραμματισμού και λήψης αποφάσεων με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας της οποίας είμαι μέλος εγώ και η οικογένεια μου.

Το να βάλω λοιπόν υποψηφιότητα και να θέσω εαυτόν στη κρίση των συμπολιτών μου για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Λασιθίου έρχεται ως φυσική εξέλιξη της όλης πορείας μου. Πιστεύω ότι μέσα από τις εμπειρίες που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια θα φανώ αντάξιος της νέας θέσης ευθύνης, που αν μου ανατεθεί, θα μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα στον τόπο μου.

Πως πιστεύετε ότι θα συνεισφέρετε στο τόπο που ζείτε και εργάζεστε και γενικά στα προβλήματα της κοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας του Ν. Λασιθίου;

Όπως και στην ιατρική, η σωστή διάγνωση και θεραπεία έρχεται μέσα από γνώσεις, εμπειρίες και σωστές δεξιότητες τόσο δικές μου αλλά και συνεργατών μου, έτσι λοιπόν η συνεισφορά μου στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου θα επιτευχθεί τόσο μέσα από τις δικές μου εμπειρίες και δεξιότητες αλλά και μέσα από ομαδική δουλειά αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό του Νομού μας το οποίο και αξιόλογο είναι και γνώσεις διαθέτει.

Μέσα λοιπόν από την κατάθεση προτάσεων και την διεκδίκηση υλοποίησης τους με στόχο πάντα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, βγάζοντας έτσι το Λασίθι συνολικά από την εσωστρέφεια του διεκδικώντας ότι καλύτερο.

Γιατί επιλέξατε την παράταξη του κ. Αρναουτάκη;

Η πολιτική συμπόρευση πρέπει να γίνεται με ανθρώπους που βλέπουν προς την ίδια κατεύθυνση και αυτό συμβαίνει με τον κύριο Αρναουτάκη. Ο κύριος Αρναουτάκης στα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Περιφέρειας έχει αποδείξει ότι έχει συνέπεια λόγων και έργων, έχει επιτελέσει αξιόλογο έργο σε ολόκληρη την Περιφέρεια, είναι πολιτικός που έχει την ικανότητα να συνθέτει απόψεις και να συνδιαλέγεται χωρίς οξύτητα με μοναδικό στόχο πάντα την υλοποίηση δράσεων για το κοινό καλό. Ο ανθρώπινος πολιτικός του λόγος χωρίς οξύτητες είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του που τον καθιέρωσε ως έναν αγαπητό και αποδεκτό από όλους τους Κρητικούς, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης.

Ποια προβλήματα κατά την γνώμη σας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου έχουν προτεραιότητα; 

Τα προβλήματα της Περιφέρειας είναι υπαρκτά και πολλά. Ο ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι τη Σητεία είναι προτεραιότητα, το επαρχιακό οδικό δίκτυο στο σύνολο του είναι επίσης σημαντικό.

Η ενιαία διαχείριση υδάτινων πόρων, για ύδρευση και άρδευση είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια νερού ύδρευσης και άρδευσης για όλο το χρόνο και για πάντα. Δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, φράγματα και επαναχρησιμοποίηση νερού είναι υποδομές που θα συμβάλουν άμεσα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία) και θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την τοπική οικονομία.

Η ενιαία διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και γιατί όχι και το οικονομικό όφελος από την εκμετάλλευση τους.

Η με κάθε μέσο αύξηση της ποσότητας των ανακυκλώσιμων αποβλήτων, υγρών και στερεών, θα συμβάλει επίσης στους δύο προαναφερθέντες στόχους, προστασία του περιβάλλοντος και οικονομικό όφελος.

Η σωστή τουριστική προβολή.

Το όραμα σας για τη πόλη του Αγίου Νικολάου που ζείτε ποιο είναι; Και κατ΄ επέκταση της Περιφέρειας Λασιθίου;

Το όραμα μου για την πόλη Αγίου Νικολάου αλλά και το Δήμο γενικότερα είναι το ίδιο με το όραμα μου για όλες τις πόλεις και τα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου:

Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών, βρεφικών και παιδικών σταθμών, σχολικών αιθουσών, τη δημιουργία ελεύθερων στη χρήση αθλητικών χώρων, τη διαχείριση του δημόσιου χώρου για μεγαλύτερη χρήση από τους πολίτες, τη βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, την ασφαλή διακίνηση και πρόσβαση σε όλα τα άτομα χωρίς διακρίσεις.

Αλλά επίσης πολύ σημαντικό είναι και το επόμενο βήμα της προβολής του Λασιθίου ως ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν με συμμετοχή σε διεθνής εκθέσεις και φόρα για ανάδειξη του τοπικού πλούτου σε πολιτιστικό, θρησκευτικό και γαστρονομικό επίπεδο προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Σημαντικό είναι επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου να αναπτύξει σωστά αντανακλαστικά και να είναι παρών σε όλα τα κέντρα αποφάσεων για να διεκδικήσει, οικονομικές ενισχύσεις, σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έργα για την ευρύτερη περιοχή καταθέτοντας σωστές μελέτες και έχοντας δημιουργήσει σωστές υποδομές για την κάλυψη των όποιων αναγκών με στόχο όχι μόνο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και την αναβάθμιση του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου.

Υπάρχει κατά την γνώμη σας σήμερα κάποια απαξίωση της πολιτικής; Και αν ναι, τι θα λέγατε σε κάποιους πολίτες που δεν θα ήθελαν να προσέλθουν στην κάλπη;

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει απαξίωση της πολιτικής αλλά, υπάρχει απαξίωση των πολιτικών ως φυσικά πρόσωπα. Η πολιτική και η δημοκρατία ως θεσμός δεν απαξιώνονται. Απαξιώνονται οι πολιτικοί που στερούνται συνέπειας, υπευθυνότητας και ηθικών αρχών.

Το μήνυμα μου προς τους πολίτες είναι να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές της 26 Μαΐου, και να επιλέξουν τους καλύτερους κατά την κρίση τους με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στα οποία προαναφέρθηκα. Σε καμιά περίπτωση να μην εκχωρήσουν το δικαίωμα σε κανένα άλλο να τους εκπροσωπήσει χωρίς να μετρηθεί και η δική τους ψήφος. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η επιλογή του Περιφερειάρχη και των Περιφερειακών Συμβούλων θα προέλθει από τη δική τους υπεύθυνη επιλογή και από τις ψήφους μόνο όσων συμμετείχαν.

Για τα συμφέροντα του τόπου σας θα ερχόσαστε ποτέ σε αντιπαράθεση με τυχόν αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου;

Η απάντηση είναι βεβαίως και ναι! Η όποια θεσμική θέση κατείχα μέχρι σήμερα ποτέ δεν ακολουθήθηκε από την τακτική της ουδετερότητας - η οποία δεν μου ταιριάζει έτσι και αλλιώς ως άνθρωπο. Πάντα εξέφραζα τη γνώμη μου με επιχειρήματα και δομημένη σκέψη, πάντα άκουγα με σεβασμό αλλά και κριτική σκέψη τους συναδέλφους και πάντα μέσα από αυτή τη διαδικασία παραγωγικού διαλόγου διεκδικούσα το καλύτερο για τον τόπο μου. Έτσι λοιπόν στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα μπω για να προτείνω, να καταθέτω απόψεις και προτάσεις και να διεκδικώ δυναμικά όσα ο τόπος μου δικαιούται!

Ζητώ την ψήφο του κάθε πολίτη της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου για να μπορέσω να διεκδικήσω την υλοποίηση των όσων δικαίως απαιτούμε να γίνουν στον τόπο μας.                                                       

Ποιος είναι ο Πανίκος Καρατσής...

Το πλήρες βιογραφικό μου είναι εύκολα διαθέσιμο στη σελίδα μου στο facebook. Εκτός όμως από την ιατρική μου σταδιοδρομία από τη θέση του διευθυντή της  χειρουργικής κλινικής  Αγίου Νικολάου και την πολιτική μου δράση από τις θέσεις προέδρου δημοτικού συμβουλίου, αντιδημάρχου, προέδρου νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του δήμου όπως και τη θέση του διοικητή της υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης, είχα και την ευκαιρία να ταξιδέψω και στις 5 ηπείρους του πλανήτη. Να αποκτήσω εμπειρίες και ανοιχτούς ορίζοντες για τον τρόπο που άλλοι διαχειρίζονται και λύνουν τα προβλήματα  τους.

Τον ελεύθερο μου χρόνο τον μοιράζομαι ποιοτικά με την οικογένεια μου, αλλά και σε άλλα ενδιαφέροντα όπως η κηπουρική, η γεωργική απασχόληση με αμπελοκαλλιέργεια, ελαιοκαλλιέργεια και καλλιέργεια οπωροφόρων δέντρων.

Η Αξιοκρατία, η Αξιοπρέπεια, η Αξιοπιστία, σε θέσεις και προτάσεις, είναι αρχές και αξίες που πιστεύω και υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια τόσο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με μόνο σκοπό τη συνεννόηση, την αποτελεσματικότητα και τελικά τη κατάκτηση του στόχου, που δεν είναι άλλος, από ένα καλύτερο μέλλον για τη Κρήτη και τους κατοίκους της γενικά, αλλά και το Λασίθι και τους Λασιθιώτες ειδικά.

Για το pancreta.gr

Αναρτήθηκε από:

Χαράλαμπος Τσαγκατάκης

«Όποιος ελέγχει τα Μέσα Ενημέρωσης και την εικόνα, ελέγχει τον πολιτισμό»
 Allen Ginsberg