Συνύπαρξη…«αρμονική» - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ένα από τα βασικότερα πράγματα που καλείσαι να ’ρθεις αντιμέτωπος σ’ αυτήν τη ζωή, είναι να μάθεις να συνυπάρχεις με ανθρώπους που πολλές φορές έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα απ’ εσένα.

Κάποιοι καταφέρνουν ν’ ανέχονται ορισμένες συμπεριφορές ατόμων του περίγυρού τους χωρίς ν’ αντιδρούν, προκειμένου ν’ αποφύγουν τις επερχόμενες εντάσεις, ενώ κάποιοι άλλοι, θέτουν όρια τα οποία αν ξεπεραστούν καθιστούν τη συνύπαρξη αυτή, ανέφικτη.

Στην καθημερινότητά σου, πολλές φορές τυχαίνει να συναναστρέφεσαι ανθρώπους, είτε του οικογενειακού, φιλικού ή επαγγελματικού σου περιβάλλοντος, με τους οποίους αντικειμενικά, δεν έχεις και τόσο καλή επικοινωνία και χημεία, μ’ αποτέλεσμα να έρχεσαι συχνά σε διαπληκτισμούς, αφού οι απόψεις κι η κοσμοθεωρία σας, είναι άκρως αντίθετες έννοιες.

Συνήθως, τέτοιου είδους σχέσεις, δύσκολα αλλάζουν, καθώς το ήδη υπάρχον χάσμα, δύσκολα γεφυρώνεται.

Είναι απολύτως λογικό βέβαια, ότι δε γίνεται να ταιριάζουμε μ’ όλους! Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι να επιλέγουμε να περιτριγυριζόμαστε μ’ εκείνους που μας βοηθούν να εξελισσόμαστε και μας βγάζουν τον καλύτερό μας εαυτό.

Μη φοβηθείς να κρατήσεις αποστάσεις από κάποιο φιλικό πρόσωπο το οποίο σε γεμίζει ανασφάλειες και δε σου προσφέρει τίποτα. Κράτησε τυπική στάση με εκείνον τον συνάδελφο που δεν έχετε τίποτα κοινό και μη σε απασχολεί τόσο, αν έρθεις σε σύγκρουση με κάποιο μέλος της οικογένειάς σου, προσπαθώντας να υπερασπιστείς τις απόψεις και τα θέλω σου.

Εξάλλου, είναι προφανές το γεγονός πως η συνύπαρξη δε θα είναι πάντα αρμονική στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Οι συνέπειες συχνά μπορεί να είναι δυσάρεστες, αλλά επίσης, μπορεί να ξεπεραστούν κι αρκετά εύκολα, αν στο τέλος, η λογική επικρατεί έναντι του εγωισμού.

Καλό είναι λοιπόν, να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι εντάσεις μερικές φορές, είναι κι αυτές μέρος της καθημερινότητας. Όσο πιο γρήγορα αποδεχθούμε το γεγονός ότι δε γίνεται να συμφωνούμε πάντα με ορισμένους ανθρώπους, τόσο το καλύτερο!

Μ’ αυτόν τον τρόπο, δε θα σπαταλάμε και τόση ενέργεια προσπαθώντας να τους «πείσουμε» για θέματα που εμείς θεωρούμε αυτονόητα! Οπότε, την επόμενη φορά που θα έρθετε σ’ αντιπαράθεση με κάποιον, πάρτε μια βαθιά ανάσα κι αναλογιστείτε αν πραγματικά αξίζει να μπείτε στον κόπο να τσακωθείτε μαζί του!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;