Αν θες αγάπη πάρε σκύλο! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Μπορεί να κατάλαβες απ’ τον τίτλο, δεν ξέρω, ίσως να το ψυχανεμίζεσαι, πως στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για κάτι υπέροχα τετράποδα πλασματάκια γεμάτα ενέργεια κι αγάπη, τα γνωστά σε όλους μας, σκυλάκια!

Όσοι έχουμε σκύλο, μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε τι σημαίνει ολοκληρωτική κι ανιδιοτελής αγάπη.  Μπορεί να μην είναι συγγενής σου, αλλά σίγουρα τον φωνάζεις «παιδί μου», «αδερφέ μου», «άντρα μου», «κοπέλα μου» και τα σχετικά, γιατί πολύ απλά, είναι μέλος της οικογένειας κι ένας δικός σου «άνθρωπος».

Δε θέλω να υπερβάλλω, αλλά είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα. Όταν δεν είσαι καλά, θα τον έχεις δίπλα σου να σε κοιτάει στα μάτια, μ’ αυτό το βλέμμα που σκλαβώνει κι αυτομάτως, οτιδήποτε σε προβληματίζει, θα πάψει να σ’ απασχολεί. Αρκεί να τον πάρεις μια αγκαλιά, να σου τρίψει τη μουσούδα του και να σε γεμίσει φιλιά!

Είναι ο ψυχολόγος σου! Κάθεται σιωπηλά να σ’ ακούσει όταν του μιλάς για όσα έχεις στο κεφάλι σου· δε σε κρίνει, απλά συμπάσχει ξεφυσώντας ή κάνει ήχους, δείχνοντάς σου πως καταλαβαίνει απόλυτα ότι δεν είσαι καλά. Επίσης, όταν τρως, παύεις να τρως μόνος, αφού είναι εκεί, να κοιτάει με ανυπομονησία κάθε σου μπουκιά, περιμένοντας να φιλοτιμηθείς να του δώσεις λίγο απ’ αυτό που τρως (ό,τι κι αν είναι αυτό)!

Ένας σκύλος, κακά τα ψέματα, είναι η αφορμή να σταματήσεις να λιώνεις στον καναπέ, αφού ουσιαστικά, εκείνος είναι που σε βγάζει βόλτα κάθε φορά που έρχεται η ώρα ν’ αλωνίσει στη γειτονιά! Κι αυτό το καταλαβαίνεις, όταν σου φέρνει τα παπούτσια με το στόμα, σε κοιτάει στα μάτια κουνώντας την ουρίτσα, γαυγίζει, τρώει κάλτσες και γενικά είναι αναστατωμένος! Εκείνη την ώρα ίσως σκεφτείς «όχι, πάλι βόλτα, βαριέμαι», αλλά μόλις βγεις απ’ το σπίτι και τρέξετε μαζί στα λιβάδια, τα ξεχνάς όλα!

Μαζί του, η ζωή σου γεμίζει. Έχεις κάθε βράδυ κάποιον να κοιμάστε μαζί, μια πιστή συντροφιά που ποτέ δε σ’ απογοητεύει. Όταν φεύγεις, έχει καρφιτσωμένο το βλέμμα στην πόρτα, περιμένοντας υπομονετικά να γυρίσεις και μόλις ακούσει τα κλειδιά, αρχίζει να σου κάνει χαρούλες!

Αν πάθει κάτι ή αν αρρωστήσει, τρελαίνεσαι και κάνεις τα πάντα γι’ αυτόν. Στα μάτια σου, είναι ό,τι πιο αθώο κι αληθινό έχεις γνωρίσει. Αυτό το «γνώρισα τους ανθρώπους κι αγάπησα τα ζώα» που ακούς συχνά να λένε, ίσως να μην μπορείς να το καταλάβεις αν δεν έχεις κάποιο δικό σου ζωάκι κι ίσως ν’ απορείς, αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Έτσι λοιπόν, αν σκέφτεσαι να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι, κάντο χωρίς δεύτερες σκέψεις. Θα σου αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο. Αν πάλι αυτήν τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο, περιφέρεται κάπου εκεί στο σπίτι, τρέξε να το πάρεις μια αγκαλιά και να του δώσεις κι ένα φιλί απ’ εμένα!

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στον δικό μας, ανυπέρβλητο και μοναδικό Μπούκλα.

Να ευχαριστήσουμε και την Κωνσταντίνα που μας παραχώρησε τη Νεφέλη, την κούκλα της φωτογραφίας!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;