Περιμένοντας τη νέα χρονιά! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Τελευταία ημέρα του 2018. Σήμερα, ως είθισται, ο καθένας κάνει τον απολογισμό του, καθώς και μια γενική ανασκόπηση της χρονιάς που πρόκειται ν’ αποχαιρετίσει.

Σίγουρα, για κάποιους, υπήρξε μια εύκολη κι ευχάριστη χρονιά, γεμάτη ευκαιρίες κι εκπλήξεις, ενώ για άλλους ήταν μια περίοδος που θα προτιμούσαν να ξεχάσουν.

Ό,τι κι αν σήμαινε για σένα, σίγουρα έχεις μάθει από κάποια λάθη, που ενδεχομένως έκανες και σίγουρα δεν έχεις σκοπό να επαναλάβεις. Όσο κι αν μελαγχόλησες, όσο κι αν πόνεσες, όσο κι αν γέλασες ή κυνήγησες την ευτυχία, σημασία έχει πως σήμερα, την τελευταία μέρα του χρόνου, θα την περάσεις με τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα κι αυτό, είναι αρκετό.

Ίσως να λείπει κάποιος απ’ το αποψινό σου τραπέζι, ίσως να μην περνάς την φάση που «πρέπει»  δείχνεις σε όλους πως περιμένεις με ανυπομονησία τον νέο χρόνο, ίσως να μην θες να μιλήσεις σε κανέναν κι απλά να χαθείς στις σκέψεις και στη μουσική σου. Λογικό· αυτήν τη μέρα, ο καθένας την περνάει διαφορετικά.

Φέτος μην μοιράσεις σ’ όσους δεν σε νοιάζονται τις ευχές σου. Μην φροντίσεις να κάνεις τα πάντα για να ευχαριστήσεις αυτούς που δεν σ’ αγάπησαν αρκετά. Αποφάσισε ποια άτομα θες να συνεχίσεις να έχεις δίπλα σου και κάνε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σου.

Αυτός ο νέος χρόνος, πρέπει να είναι η αλλαγή που θες και δεν θα επιτευχθεί, αν δεν ξεκινήσεις να πραγματοποιείς έναν-έναν τους στόχους σου. Όχι άλλες χαμένες βδομάδες, όχι άλλα σχέδια που απλά έμειναν στα χαρτιά. Ν’ αγκαλιάζεις και να μοιράζεσαι τα όνειρά σου, μ’ εκείνους τους λίγους, που έχεις επιλέξει να βρίσκονται στο πλευρό σου.

Να μιλάς ανοικτά για οτιδήποτε σε προβληματίζει και να διεκδικείς αυτόν που θες! Γιατί, αν κάτι μου έμαθε αυτή η χρονιά που πέρασε, είναι πως τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο, απ’ το να λες όσα αισθάνεσαι!

Καλή χρονιά, και προσέξτε ποιός θα σας κάνει το ποδαρικό!                            

(Δεν παίζουμε μ’ αυτά!)

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;