Γιατί τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη γιορτή του χρόνου! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Στο σημερινό άρθρο, θα μιλήσουμε για τα Χριστούγεννα και γιατί κατά τη γνώμη μου, θεωρώ πως είναι η καλύτερη εορταστική περίοδος του χρόνου.          

Αρχικά, παρατηρείς γύρω σου, τους περισσότερους ανθρώπους, να ξεχειλίζουν από αισθήματα αγάπης και γενναιοδωρίας και να νιώθουν μια βαθύτερη ανάγκη να προσφέρουν στους άλλους ανιδιοτελώς κι απλόχερα, οτιδήποτε· από ένα χαμόγελο, μέχρι δωράκια πάσης φύσεως!

Οι πόλεις, στολίζονται μ’ υπέροχα δέντρα και λαμπιόνια, ενώ κάθε λεπτό της μέρας, αποτελεί αφορμή για να στηθούν street parties, μ’ όμορφες μουσικές, που παρασύρουν και ταξιδεύουν μέχρι και τους πιο σκυθρωπούς και μελαγχολικούς τύπους!

Επιπλέον, αυτές τις μέρες, μας δίνεται η ευκαιρία, να έρθουμε πιο κοντά με τους συγγενείς και τους φίλους μας, ν’ ανταλλάξουμε δώρα, να κάτσουμε όλοι μαζί στο γιορτινό τραπέζι, να δούμε τις αγαπημένες μας ταινίες χουχουλιασμένοι στον καναπέ, ή ακόμη, να σχεδιάσουμε εξορμήσεις στις πιο κοντινές χιονισμένες τοποθεσίες, προκειμένου ν’ απολαύσουμε το χιόνι και να νιώσουμε και πάλι παιδιά.

Αλλά όλοι αυτοί οι λόγοι που προανέφερα, δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτούς που ακολουθούν. Τέρμα τα ψέματα, τα Χριστούγεννα είναι ό, τι καλύτερο, γιατί περιτριγυριζόμαστε από μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κι όχι μόνο! Τσουρέκια, δίπλες, καλιτσούνια, γαλοπούλες παίρνουν και δίνουν, ενώ τα βογκητά απ’ το πολύ φαί ακούγονται σαν γλυκιά μελωδία σ’ όλη τη γειτονιά!

Τέλος, όσοι έχουμε κατοικίδια, πειραματιζόμαστε ένα τσικ παραπάνω αυτές τις μέρες· αναφέρομαι φυσικά στην επιμέλεια της στυλιστικής τους εμφάνισης, αφού ανυπομονούμε να τους φορέσουμε χαριτωμένα χριστουγεννιάτικα ρουχαλάκια κι αξεσουάρ, έτσι ώστε να μπουν κι αυτά για τα καλά, στο κλίμα των ημερών!   

Χριστούγεννα και πάλι Χριστούγεννα παιδιά! Ό,τι κι αν λένε ορισμένοι, είναι με διαφορά, η καλύτερη γιορτή του χρόνου!!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;