Επανεκλογή Ζ. Δημαδάμα στην Αντιπροεδρία Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος PES Women - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Δήλωση Ζέφης Δημαδάμα

Μια ακόμη θητεία, μια ακόμη πρόκληση για μένα προσωπικά, το ΚΙΝΑΛ και τη χώρα μας, η επανεκλογή μου ως Αντιπρόεδρος Γυναικών στο ΕΣΚ (Pes Women) σήμερα 6/12/2018 στην Ετήσια Συνδιάσκεψη των ΕΣΚ στη Λισαβόνα.

Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο μας Φώφη Γενημματά για την υποστήριξη αλλά και τις γυναίκες των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών Κομμάτων για την εμπιστοσύνη -με την ψήφο τους- να εκπροσωπήσω την πιο δοκιμασμένη -ίσως- περιοχή της Ευρώπης, τον Ευρωπαϊκό Νότο και να συνδιαμορφώσουμε μια νέα σοσιαλιστική, τολμηρή ατζέντα.

Η περίοδος που διανύουμε είναι καθοριστική για τη δημοκρατία και τη συμμετοχική διακυβέρνηση στην ΕΕ, απέναντι στην ακροδεξιά, απέναντι στο λαϊκισμό και στη ρητορική του μίσους.

Σε αυτό το περιβάλλον οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας πρέπει να αλλάξουν τους όρους και να διασφαλίσουν περισσότερη και δημοκρατικότερη Ευρώπη για όλους και όλες. Απαραίτητη παρά ποτέ η ισόρροπη συμμετοχή των φύλων 50/50 σε όλα τα επίπεδα πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Οι γυναίκες αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο μπορεί και θα επιφέρει την "αλλαγή στην Ευρώπη" με ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, ίσες ευκαιρίες υπερασπιζόμενες την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

H επιτυχής έκβαση των εκλογών αυτών θα είναι ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της θέση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αλλά και της ουσιαστικής παρέμβασης του ΚΙΝΑΛ στα ευρωπαϊκά προοδευτικά δρώμενα.

Με εκτίμηση

Δημαδάμα Ζέφη


Αναρτήθηκε από:

Ζέφη Δημαδάμα

Η Ζέφη Δημαδάμα είναι Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής - Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - Διδάσκουσα (ΕΔΙΠ), Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Παν/μιο