Σταμάτα να λες «ναι» σε όλα! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ξέρετε κι εσείς άτομα που δεν χαλάνε χατίρι σε κανέναν, γίνονται θυσία για όλους κι η λέξη «όχι» δεν υπάρχει πουθενά χαραγμένη στο μυαλό τους; Είναι αυτά τα «καλά παιδιά» που είναι γεμάτα καλοσύνη, προσφέρουν σε όλους και δεν φέρνουν καμία απολύτως άρνηση σε κανέναν.

Πώς γίνεται όμως και μπορούν να λένε «ναι» στα πάντα; Αυτό, αυτομάτως δεν τους μετατρέπει σε θύματα της αδηφαγίας του καθένα, που απλά θέλει να ικανοποιήσει τα συμφέροντα και τις επιθυμίες του;

Κάθε απόφαση που παίρνουμε, έχει φυσικά συνέπειες. Όταν αναλώνεσαι σε υποσχέσεις που δίνεις χωρίς ουσιαστικά να θες να τηρήσεις, σπαταλάς τον προσωπικό σου χρόνο, καταπιέζεσαι και προφανώς το κάνεις για να μην στεναχωρήσεις τους άλλους.

Πόσο ο εαυτός σου είσαι, όταν κάνεις πάντα ότι σου λένε, χωρίς να προβάλλεις καμία αντίσταση;

Μάθε να λες «όχι»! Θέλει εξάσκηση, γι’ αυτό ξεκίνα να λες μερικά, στον ίδιο σου τον εαυτό. Στη συνέχεια, δοκίμασέ το και στους άλλους· γονείς, φίλους, συναδέλφους και τα σχετικά. Είναι σημαντικό ν’ αρχίσεις να βάζεις προτεραιότητα τον εαυτό σου και να σταματήσεις να σκέφτεσαι συνέχεια πώς θα κερδίσεις τη συμπάθεια και την αποδοχή του κοινωνικού σου περίγυρου.

Αυτό που πρέπει ν’ αντιληφθείς είναι πως δε χρειάζεται να απολογείσαι σε κανέναν και για τίποτα. Πες αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος!

Μη ξεχνάς πως αυτά τα «ναι» και «όχι» καθορίζουν τη ζωή σου και σε οδηγούν σε καταστάσεις κι άτομα, που ενώ θα μπορούσες να ‘χες αποφύγει, κατέληγες τις περισσότερες φορές να βρίσκεσαι εκεί γι’ αυτούς.

Αναθεώρησε λοιπόν λίγο τις αντιλήψεις σου σχετικά με αυτό το θέμα και σταμάτα να αναρωτιέσαι «μα γιατί είπα ναι, αφού δεν ήθελα» και ξέφυγε από το σύνδρομο του καλού παιδιού που δεν απογοητεύει ποτέ, κανέναν! Το μόνο σίγουρο, είναι πως θα αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια και θα επικεντρώνεσαι σε όσα θες εσύ ο ίδιος πραγματικά.

Μη ξεχνάς, πως είσαι οι επιλογές σου και πως η τέχνη του να λες «όχι», μπορεί να κατακτηθεί. Είναι στο χέρι σου!!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;