Βρες ένα μέρος να ηρεμεί το μυαλό σου - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Συνήθως, όταν κάτι πάει στραβά στη ζωή μας, γεμίζουμε νεύρα, άγχος κι απογοήτευση. Μέσα στην καθημερινότητά μας, σίγουρα υπάρχουν τέτοιες στιγμές γεμάτες ένταση και πίεση, οι οποίες, συνήθως, μας οδηγούν σε κρίσεις πανικού και σε βαρύγδουπα ξεσπάσματα θυμού.

Εκείνη λοιπόν τη στιγμή, που είμαστε ένα τσακ πριν από την έκρηξη, σαν ένας άλλος Βεζούβιος, λίγοι από μας  χειριζόμαστε με επιτυχία την  κατάσταση που μας φορτίζει συναισθηματικά και κάνει τη φλέβα στο κούτελο να «χοροπηδάει»!

Αυτό που σίγουρα θα μας ηρεμήσει τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά, είναι να απομακρυνθούμε συνειδητά, από τα άτομα και τον χώρο στον οποίο βρισκόμαστε. Καλό θα ήταν, να έχουμε καταλήξει από πριν σε ποιο μέρος να πάμε, προκειμένου να ηρεμήσουμε και να σκεφτούμε με ηρεμία όσα μας ταλαιπωρούν.

Αυτό λοιπόν το «μαγικό» μέρος, μπορεί να είναι ένα πάρκο, μία ταράτσα, ένα δωμάτιο του σπιτιού ή απλά μια βόλτα στη θάλασσα. Αν απομονωθούμε και πάμε στον χώρο αυτόν για να ξεσπάσουμε, σίγουρα θα αποφορτιστούμε και θα γυρίσουμε πίσω πολύ πιο ήρεμοι.

Πολλοί επιλέγουν τη θάλασσα ως τόπο χαλάρωσης κι ανασυγκρότησης, πράγμα που κατανοώ απόλυτα, αφού ομολογουμένως, τα κύματα έχουν την ιδιότητα να ταξιδεύουν τη σκέψη και να πνίγουν στο νερό τα προβλήματα που μας απασχολούν.

Μερικές φορές το μόνο που χρειαζόμαστε, είναι να βρισκόμαστε κάπου όπου, αυτό που θα αντικρίζουμε μπροστά μας, σαν εικόνα, θα λειτουργεί καταπραϋντικά, απομακρύνοντας τις αρνητικές σκέψεις.

Για παράδειγμα, μία εικόνα ενός παιδιού που τρέχει ανέμελα, ένα περιστέρι που πετάει ελεύθερο στον ουρανό, ο ήλιος που καίει το δέρμα και ζεσταίνει την ψυχή, το σκοτάδι της νύχτας ή του δωματίου (που σύμφωνα και με τους ειδικούς μειώνει τα οπτικά ερεθίσματα και καλμάρει τα νεύρα), όλα αυτά, μπορούν να μας επαναφέρουν στη γαλήνη που αναζητούμε.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε που να βρούμε καταφύγιο, τις στιγμές εκείνες, που όλα γύρω μας, μειώνουν ασφυκτικά το οξυγόνο και μας πνίγουν. Εσύ λοιπόν, που πας για να σκεφτείς;

Ειλικρινά πιστεύω, πως αν όλοι είχαμε βρει εκείνο το μέρος που θα επισκεπτόμασταν, κάθε φορά που όλα γίνονταν πιο ζόρικα, τότε η κοινωνία μας, θα αποτελούνταν από πολύ πιο ήρεμους και συγκροτημένους ανθρώπους, οι οποίοι θα εκτόνωναν τα νεύρα τους με ευκολία και δε θα ξεσπούσαν στους άλλους.

Βρες ένα μέρος να ηρεμεί το μυαλό σου και σίγουρα η ζωή θα  αρχίσει να σου φαίνεται πιο συναρπαστική από δω και πέρα! Ειδικά αν σταματήσεις να αναλώνεσαι σε καβγάδες κι αρχίσεις να δίνεις προτεραιότητα στον εαυτό σου και στην ψυχική σου ηρεμία, θα αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με αποτελεσματικότερο τρόπο..

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;