Η Μεγάλη Κοροϊδία του "Μνημονίου" - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 20/05/2013

Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, ό,τι διαβάζεις και ό,τι ακούς, παντού μιλούν απαξιωτικά για την «Τρόικα», τους «Γερμανούς», και το «Μνημόνιο». Αναρωτιέμαι:  ποιος έχει καταλάβει ότι αυτή η τακτική βολεύει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Για τους Έλληνες πολιτικούς της χρεωκοπίας, η τακτική της αντιπολίτευσης προσφέρει το τέλειο άλλοθι: «φταίνε οι ξένοι».

Φυσικά, η κουβέντα για το αν οι ξένοι κάνουν λάθη είναι μια κουβέντα που αξίζει να γίνεται (έχω αρκετά παραδείγματα). Αλλά εδώ η αντιπολίτευση σιγοντάρει την κυβέρνηση που τα φορτώνει όλα στον κόκορα. Όταν φταίνε οι «ξένοι», τότε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ βγαίνουν λάδι.

Αλήθεια, ακούει κανείς κουβέντα για την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή; Όχι! Κι όμως, τα στελέχη της ακόμη μας κυβερνούν. Γι’ αυτούς, το «κακό μνημόνιο» ήταν θεόσταλτο: όλος ο κόσμος τα ρίχνει σε ένα κείμενο που δεν έχει καν διαβάσει, κι αυτοί κάθονται στα ίδια γραφεία απ’ όπου διέπραξαν το έγκλημα.

Για την κυβέρνηση Παπανδρέου τι ακούμε; Ότι μας παρέδωσε στα χέρια των «ξένων», και κανείς δε λέει πως παρέλαβε χρεωκοπημένη χώρα από τη ΝΔ. Μπορώ να τους φανταστώ όλους αυτούς να μονολογούν "Κοίτα τα κορόιδα, που τα ρίχνουν όλα στους ξένους κι εμείς ακόμα κυβερνάμε!"...

Αναρωτιέμαι αν έχουν καταλάβει πόσο στηρίζουν την κυβέρνηση με αυτή την καραμέλα για το "κακό μνημόνιο". Ειδικά οι κκ.Τσίπρας και Καμμένος που είναι μια παρέα πια στην ίδια αφήγηση, ελπίζουν κάποτε να κυβερνήσουν με το ίδιο ακριβώς σύνθημα: θα τα ρίχνουν κι εκείνοι στους ξένους.

Κι ενώ η αντιπολίτευση απλώς παίζει πολιτικά παιχνίδια με τις λέξεις, ο κ.Σαμαράς καμώνεται πως παλεύει ηρωικά με την Τρόικα. Στα παρασκήνια, όμως, τα έχει βρει με τους κκ.Βενιζέλο και Κουβέλη ώστε να μοιράζουν την πίτα σε αναλογία 4-2-1 (διορισμοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ).

Μπορεί να είναι μικρότερη η πίτα, αλλά έχουν φροντίσει να υπάρχει και πολλή «πελατεία». Η φτώχεια βολεύει το παλιό κομματικό σύστημα: αγοράζουν ψήφους κοψοχρονιά, όπως κάνει και η Χρυσή Αυγή στους δρόμους.

Ακόμη και τα συνθήματα είναι τα ίδια που ακούγαμε πριν τριάντα χρόνια. Μας λένε «αυτοδύναμη ανάπτυξη σημαίνει απαλλαγή της καθοδήγησης της οικονομίας μας από ξένα κέντρα και κεφάλαια». Μία φράση απ’ το Συμβόλαιο με το Λαό, έτους 1981.

Ο ίδιος φανταστικός εχθρός: μια διεθνής συνωμοσία των τραπεζιτών με τους Εβραίους και τους Αμερικάνους (τότε), τους Γερμανούς (πρόσφατα), που επιβουλεύονται εμάς τους αθώους Έλληνες. Έτσι απέκτησε το ΠΑΣΟΚ τριάντα χρόνια παντοδυναμίας. Τώρα, την ίδια τακτική υιοθέτησαν κ’ οι νοσταλγοί του Ανδρέα. Για πόσον καιρό ακόμη θα μας κοροϊδεύουν;

Φώτης Κοκοτός






Αναρτήθηκε από:

Φώτης Κοκοτός

"Ο Φώτης Κοκοτός είναι επιχειρηματίας του τουρισμού και των κατασκευών, Διευθύνων Σύμβουλος της Elounda Real Estate Development, και υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ελούντα Α.Ε., της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης στην οποία εργάστηκε από μαθητής Γυμνασίου, ενώ έχει εκλεγεί και στο Δ.Σ. του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece AE. Ασχολείται επαγγελματικά με μελέτες και κατασκευές έργων τουριστικής φύσης (ξενοδοχεία, σπα, συνεδριακά, κ.ο.κ.) ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην ανάπτυξη παραθεριστικών τουριστικών κατοικιών. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, όπου πρώτευσε, και με άριστα επίσης από το Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Cambridge University στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Σχολής Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών του UCLA στις ΗΠΑ. Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα, πολύ καλά τη Γερμανική, καλά την Ιταλική, ενώ ομιλεί επίσης τη Γαλλική και Ισπανική. Αρθρογραφεί σχετικά με τον Τουρισμό και το Περιβάλλον σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Υπηρέτησε τη θητεία του ως αλεξιπτωτιστής σε επίλεκτη μονάδα ειδικών αποστολών (Ε.Τ.Α.). Γεννηθείς το 1974, είναι πατέρας τριών κοριτσιών. "

Το κανάλι στο youtube Fotis Kokotos