Γράμμα στον Άγιο Βασίλη - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη.

Πολλοί σε κατηγορούν ότι είσαι δημιούργημα της Κοκα Κολα, μα εμένα δεν με νοιάζει. Μου αρκεί που ο τεράστιος σακος σου είναι σαν φυτώριο με επιθυμίες κυρίως παιδιών, αλλά και μεγάλων.
Γι’ αυτό και ήρθε η στιγμή να σου αποκαλύψω ότι τα γράμματα που σου έστελνα προτού πάω σχολείο τα έγραφε η μαμά μου. Τώρα όμως που μεγάλωσα δεν θέλω να σου ζητήσω κάποιο συγκεκριμένο δώρο. Όχι για να μην σε βάλω στα έξοδα, αλλά γιατί κάποτε πρέπει να μάθουμε να είμαστε απαιτητικοί πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τους άλλους.
Θα σου εξομολογηθώ λοιπόν 10 πράγματα που θα ήθελα από τον καινούριο χρόνο, που τόσο πανηγυρικά εγκαινιάζεις.
1.Θέλω να ευγνωμονώ κάθε μέρα τα πόδια μου όταν πατάνε, τα χέρια μου όταν πιάνουν και το μυαλό μου όταν δουλεύει. Και τις προηγούμενες χρονιές ήμουν υγιής αλλά προσπερνούσα πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.
2. Να ζήσω όλο το 18 σε live σύνδεση και όχι σε μαγνητοσκόπηση.
3.Να βγαίνω πιο συχνά έξω στη φύση και ν’ ακούω προσεκτικά όσα έχει να με διδάξει.
4.Να στείλω λιγότερα μηνύματα και να πάρω περισσότερα τηλέφωνα σε συγγενείς και φίλους. Η χροιά της φωνής είναι μαρτυριάρα. Ετσι μόνο καταλαβαίνεις τι νιώθει ο άλλος.
5. Δεν θέλω μόνο μπουνάτσες. Θέλω και μποφόρια που θα δοκιμάσουν τη δύναμή μου. Το καράβι κινδυνεύει στα πέλαγα, αλλά στο λιμάνι σαπίζει.
6.Δεν θέλω το ’18 να έχει 365 νότες. Θέλω να έχει μια μελωδία, που θα προκύψει από την ισορροπία των αντιθέσεων, κάτι σαν την παλίντονο αρμονία του Ηράκλειτου.
7.Δεν θέλω να πάρω πολύ σοβαρά τη ζωή. Θέλω να παίξω μαζί της. Όχι κρυφτό, μόνο κυνηγητό.
8. Δεν θέλω να κερδίσω το πολλαπλό τζακ ποτ του Τζόκερ. Ας μου χαμογελά κάθε τόσο η τύχη με μικρές χαρές και ευχάριστες εκπλήξεις από αγαπημένα πρόσωπα.
9. Δεν θέλω να έχω διλήμματα ανάμεσα σε βιβλία και μουσικές, σινεμά και θέατρο, πάστες και σιροπιαστά. Να μην κάνω δλδ διακρίσεις στις απολαύσεις σώματος και πνεύματος.
10 Δεν θέλω μόνο επαίνους και καλά λόγια. Θέλω να μου λένε και τα στραβά μου. Αφού είναι σχεδόν σίγουρο πως ο κόσμος δεν θα γίνει καλύτερος, ας γίνω τουλάχιστον καλύτερη η ίδια.

Καλή χρονιά!

Χρύσα Κακατσάκη






Αναρτήθηκε από:

Χρύσα Κακατσάκη

Τα όνειρα είναι πολύ σκληρά για να τ' αντέξεις!!!