Η ΚΟΚΟ, Ο ΚΕΡΤ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Το συνώνυμο της κομψότητας, η Κοκό Σανέλ πίστευε πως οι γυναίκες των αριστοκρατών με τους οποίους συναναστρεφόταν μύριζαν πολύ άσχημα. Η αισθητική της όσφρησής της κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να το ανεχτεί. Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, απευθύνθηκε σε έναν γνωστό αρωματοποιό, τον οποίο η δαιμόνια σχεδιάστρια και επιχειρηματίας κάλεσε μαζί με τους φίλους της σε ένα ακριβό εστιατόριο στη Ριβιέρα και αποφάσισε, για λόγους διαφημιστικούς, να ψεκάσει το άρωμα γύρω από το τραπέζι. Κάθε γυναίκα που περνούσε σταματούσε και ρώταγε τι άρωμα ήταν αυτό.

Μαζί με το όνομά της του έδωσε και τον αριθμό 5 γιατί ήταν προληπτική και κάθε φορά που πήγαινε στον καθεδρικό για την προσευχή, περνούσε από πέντε διαφορετικά μονοπάτια, πνιγμένα από ένα είδος τριαντάφυλλου με πέντε πέταλα.

Πολλά χρόνια αργότερα, η τότε σύντροφος του Κερτ Κομπέιν, Κάθριν Χάνα, δεν είχε τους ίδιους «αγαθοεργούς» σκοπούς με την Κοκό. Εγραψε στον τοίχο του αγαπημένου της “Kurt smells like teen spirits” εννοώντας πως είχε πάρει χαμπάρι τις απιστίες του. Αλλά επειδή οι ροκ σταρς είναι και ολίγον αφελείς, εκείνος δεν κατάλαβε το υπονοούμενο και το έκανε τραγούδι.
Από το Παρίσι, όπου γεννήθηκε (19 Αυγούστου 1883 - πέθανε 10 Ιανουαρίου 1971) η Σανέλ, μέχρι τη φήμη που χάρισε στους Νirvana το συγκεκριμένο τραγούδι δυο σταγόνες δρόμος. Με άλλα λόγια, parfums connecting people.

Χρύσα Κακατσάκη






Αναρτήθηκε από:

Χρύσα Κακατσάκη

Τα όνειρα είναι πολύ σκληρά για να τ' αντέξεις!!!