Ο ήλιος δεν μένει πια εδώ - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Μάλλον εκεί στο ΠΑΣ0Κ κατάλαβαν τι τους περιμένει στις επόμενες εκλογές και έτρεξαν να αλλάξουν τα σύμβολα και το όνομα άρον άρον. Μόνο που πάνω στο πανικό τους αντί να βελτιώσουν τη κατάσταση μάλλον την επιδείνωσαν. 

Εκείνο που κρατούσε ως και σήμερα τους λίγους εναπομείναντες φανατικούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ ήταν το όνομα και ο πράσινος ήλιος, το σύμβολο της ΑΛΛΑΓΗΣ του 1981. Τώρα που έφυγαν και αυτά, θα φύγουν και αυτοί. Κακά τα ψέμματα. Το κόμμα έγινε απόκομμα γιατί βρίσκεται εδώ και καιρό σε κώμα.

Η Γεννηματά έπαιξε και εν τέλει έχασε. Η κοπελιά δε το χει για πολιτικός. Μια φορά ήταν ο Γεννηματάς και τώρα απλώς είναι η Φώφη. Μπορεί να είναι καλή στη παρέα, να βρεθείτε για ένα καφέ να μιλήσετε για τα πάντα, αλλά όχι για πολιτική. Οι ικανότητες ενός πολιτικού αποδεικνύονται εάν έχει την ευφυΐα να προλαβαίνει τις εξελίξεις και όχι να αποτελεί έναν απλό θεατή των εξελίξεων. Ο καθένας είναι σε θέση να καταλάβει ότι το μέλλον της Ελλάδας δε μπορεί να είναι παρά μόνο προοδευτικό και ριζοσπαστικό. Ενώ λοιπόν στο δημόσιο λόγο της υποστηρίζει την ανάγκη προοδευτικών πολιτικών, όπως τέλος πάντων εκείνη τις αντιλαμβάνεται (ανάθεμα και να ήξερε), οι πράξεις της υποδηλώνουν ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει μια αναντιστοιχία λόγων και έργων. Φανταστείτε δηλαδή τώρα που ως αντιπολίτευση δε τηρείς τα όσα λες, τι έχει να γίνει  αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία ξανά. Ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω και πιστεύω η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Ως αντιπολίτευση οι πράξεις του ΠΑΣΟΚ είναι βαθιά συντηρητικές και αυτό, διότι έχει επιλέξει να αποτελέσει τη τσόντα του Μητσοτάκη. Όσες πρωτοβουλίες έχει πάρει ο Μητσοτάκης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ τις έχει στηρίξει και με τα δυο χέρια. Όταν η κυβέρνηση έφερε στη βουλή το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά ξέχασε τη πρόταση που το ίδιο είχε καταθέσει για απλή αναλογική και καταψήφισε μαζί με ΝΔ. Το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες δεν θα τον αναφέρω καν, διότι ήταν λογικό να καταψηφίσει ένα νόμο που έθετε τέλος  σε ένα καθεστώς ασυδοσίας και στο νταβατζιλίκι που επί δικών του ημερών εμφανίστηκε και διογκώθηκε. Το νόμο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που αποτελεί κακά τα ψέματα μια προοδευτική τομή για τη δημόσια υγεία επίσης επέλεξε να αποτελέσει πατερίτσα του Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ όπως λέει η Γεννηματά, ή μάλλον όπως της γράφουν να λέει (παρεμπιπτόντως όταν μιλάει στη βουλή είναι λες και απαγγέλει ποιήματα σε σχολικές γιορτές για την 28η Οκτωβρίου), επιζητά τη νέα αλλαγή με στόχο τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Οχχχχχχχ παναγία μου σκέφτομαι μόλις το ακούω, μη τα λες αυτά γιατί ερεθίζονται τα ορφανά του εκσυγχρονισμού και του χρηματιστηρίου και το 4% που χεις θα γίνει - 4%. Βρεεεε κούκλα μου για πρόεδρος κόμματος σε ψήφισαν ή για διαχειρίστρια διώροφης πολυκατοικίας Να το δείτε μέχρι τις εκλογές οι συγκεντρώσεις τους θα γίνονται σε ασανσέρ και πάλι ευχαριστημένοι θα πρέπει να είναι.

ΜΕ ΦΩΦΗ, ΚΩΣΤΑ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ,

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ……

Γράφει ο Λευτέρης Ταμιωλάκης

 






Αναρτήθηκε από: