Οι μαθητές του Ηρακλείου διαπρέπουν … ψηφιακά - Ειδήσεις Pancreta

Ξεκίνησε σήμερα το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε σήμερα στο Ηράκλειο το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου για να παρουσιάσουν και να εκθέσουν εργασίες που δημιούργησαν στα πλαίσια μαθημάτων Πληροφορικής ή με τη βοήθεια εργαλείων της Πληροφορικής.

Παράλληλα, μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τη διαδραστικά παρουσίαση και έκθεση «Ρομποτικές επιδείξεις» από την Ομάδα Κουρήτες της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ ξεναγήθηκαν στο ψηφιακό θέατρο σκιών από το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων του ίδιου ιδρύματος.

Επίσης, αλληλεπίδρασαν με εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, εκπαιδευτικά ρομπότ και διαδραστικές εφαρμογές του ιστού από το Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών του ΤΕΙ Κρήτης, πληροφορήθηκαν για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και παρατήρησαν από κοντά τρισδιάστατο εκτυπωτή, μικροελεγκτές και υπολογιστές τσέπης που παρείχε το commonslab.

Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών συμμετείχε στο εργαστήριο «Φτιάξε ένα ηλεκτρονικό μουσικό όργανο με Scratch for Arduino» στο πλαίσιο του προγράμματος «Enhancing coding skills in European Schools».

Η δεύτερη μέρα για το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ξεκινάει αύριο Παρασκευή στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται το Σάββατο. Δείτε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων των επόμενων ημερών του Φεστιβάλ:

πηγή


Πηγή: pancreta