Βίντεο μαθητών για τα άγρια χόρτα της Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Τον κόσμο του ντοκιμαντέρ εξερεύνησαν δεκάδες παιδιά από τα σχολεία του Ηρακλείου στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Camera ON Festival 2017. Το Γυμνάσιο Αγίων Δέκα, στη Μεσαρά δημιούργησε ένα φιλμ οκτώμισι λεπτών για τα άγρια χόρτα του νησιού   

Οι μαθητές μάζεψαν αγριόχορτα που τρώγονται, από μια περιφραγμένη περιοχή δίπλα στο σχολείο τους για να τα καθαρίσουν και να τα μαγειρέψουν στη συνέχεια με τη βοήθεια της κας Ιωάννας Πηρουνάκη κατοίκου των Αγίων Δέκα. Όπως ανέφεραν τα παιδιά στο φιλμάκι που γύρισαν «η στάση μας και η συμπεριφορά απέναντι στα άγρια χόρτα του τόπου μας άλλαξε εντελώς. Επίσης αναθεωρήσαμε κάποιες εσφαλμένες απόψεις που είχαμε για τη διατροφή  και το κυριότερο: Αποφασίσαμε  να προσθέσουμε περισσότερα χόρτα και λαχανικά στην διατροφή μας».

Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας , κεφάλαιο Διατροφή , ενότητα «χόρτα λαχανικά» και για τη δημιουργία του εργάστηκαν αλφαβητικά οι μαθητές του Α1 τμήματος:  Βελιδάκη Καλλιόπη-Μαρία, Βοσκάκη Χρυσάνθη, Δαριβιανάκης Μανόλης, Δουλγεράκης Μιχάλης, Ζαχαριουδάκης Γιώργος, Καργάκη Μαρία-Ελένη, Κογεράκη  Κωνσταντίνα, Κυριακάκη Ιωάννα, Κυρλάκη Μαρίνα, Λουπάκης Γιώργος, Μαμότσι Ορέστης, Μασαούτης Μανόλη και Μασαούτης Θοδωρής.

Υπεύθυνος συντονιστής καθηγητής ήταν ο Γιάννης Φραγκιαδάκης με τη συνδρομή των καθηγητών Σήφη Πηρουνάκη και Παρασκευής Φλώρου.

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ανέλαβε το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Περιφέρειας Κρήτης και τον συντονισμό είχε η Αγγελική Ζαχαράτου, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Εκτός από το Γυμνάσιο των Αγίων Δέκα συμμετείχαν το 4ο , 6ο και 10ο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού, το Καλλιτεχνικό Σχολείο, τα Γυμνάσια Μελεσών και Μοχού καθώς και το 2ο, 3ο, 4ο, 8ο, 13ο Λύκεια, το Πειραματικό Λύκειο και το Λύκειο Μοχού καθώς και το 6ο ΕΠΑΛ. Φιλική συμμετοχή είχαν το 25ο -27ο & το 28ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου. 

πηγή


Πηγή: pancreta