Παρακολουθήσεις CIA: Είστε σίγουροι ότι η τηλεόρασή σας είναι...«κλειστή»; - Ειδήσεις Pancreta

«Έξυπνες» τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν μεταξύ των βασικών «στόχων»  παρακολούθησης από τη CIA σε όλο τον πλανήτη.  Σύμφωνα με χιλιάδες απόρρητα και διαβαθμισμένα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος Wikileaks μέσα από μια σειρά πολύπλοκων σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων η CIA κατάφερε να έχει πρόσβαση… μέσα στο σπίτι μας. Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαρροή που έχει γίνει για την CIA υπό την κωδική ονομασία Vault 7.

Συγκεκριμένα, στα έγγραφα αυτά περιγράφονται λεπτομερώς οι τρόποι που χρησιμοποιεί η CIA για να κάνει υποκλοπές και παρακολουθήσεις από τηλέφωνα, εφαρμογές επικοινωνίας και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα έγγραφα εστιάζουν σε τεχνικές hacking, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που η CIA συνεργάστηκε με την αντίστοιχη βρετανική υπηρεσία για να ανακαλύψει τη μέθοδο με την οποία μπορεί να μετατρέψει μια έξυπνη τηλεόραση σε μηχανισμό παρακολούθησης.

Σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι hackers της CIA στοχεύουν smartphones και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη αποτελεί «μυστική βάση της CIA».

Γίνεται επίσης αναφορά στο πρόγραμμα Weeping Angel, το οποίο αφορά τον τρόπο που μπορεί μια έξυπνη τηλεόραση να φαίνεται κλειστή αλλά να χρησιμοποιείται για παρακολούθηση.

Όλα αυτά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, την ώρα που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης η διαδικασία έρευνας στη Γερμανία για την παρακολούθηση από πλευράς ΗΠΑ της Γερμανίας αλλά και ενώ οι ίδιες οι γερμανικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αποκάλυψη πριν από λίγες ημέρες του Der Spiegel, παρακολουθούσαν και πιθανότατα παρακολουθούν ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γερμανία ακόμη και σε επικοινωνίες εκτός χώρας.

πηγή


Πηγή: pancreta