Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας στα Χανιά - Ειδήσεις Pancreta

Το 33ο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας, πραγματοποιείται στα Χανιά, από  τις 4 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Παρών ο διακεκριμένος Κρητικός μαθηματικός Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να  μιλήσει αποκλειστικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των σχολείων της Κρήτης.

Η κήρυξη της έναρξης του συνεδρίου θα γίνει από τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μεγάλωσε στην Αθήνα, έχει, όμως, κρητικές ρίζες, καθώς ο πατέρας του είναι από τις Βουκολιές Χανίων, ενώ η μητέρα του από την Ιεράπετρα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ.

Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν κατάφερε να λύσει τον γρίφο του Τζων Φορμπς Νας που απασχολούσε τους επιστήμονες της πληροφορικής για 60 χρόνια μιας και απέδειξε ότι οι μέχρι τότε προσπάθειες στρέφονταν προς λάθος κατεύθυνση. Έδειξε δηλαδή ότι η ισορροπία αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι υπολογιστικά αδύνατη, δηλαδή ότι δεν υπάρχει τρόπος για να προβληθεί η ισορροπία. Για αυτή του την απόδειξη βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜΑssociation for Computing Μachinery το 2008.

πηγή


Πηγή: pancreta