Λυτρώθηκαν τα ζώα του «χειρότερου ζωολογικού στον κόσμο» (pics&vid) - Ειδήσεις Pancreta

Κανένα ζώο που ζει σε καθεστώς αιχμαλωσίας και έχει ως προορισμό στη ζωή του να αποτελεί θέαμα για τους ανθρώπους δεν μπορεί να νιώθει ευτυχισμένο. Αυτά, ωστόσο, που ζούσαν στον ζωολογικό κήπο της Χαν Γιουνίς, στη Γάζα, έδιναν για χρόνια άλλη διάσταση στον όρο «δυστυχία».

Επί σειρά ετών, ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος χαρακτηρίζεται ως ο χειρότερος στον κόσμο. Όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχουν δημοσιοποιηθεί αμέτρητες φωτογραφίες άκρως υποσιτισμένων ζώων, καθώς επίσης και άλλες που απεικονίζουν τα κουφάρια νεκρών ζώων να έχουν τοποθετηθεί επιμελώς μέσα σε κλουβιά, ώστε ο κήπος να δείχνει «γεμάτος».

Ο ιδιοκτήτης του, Mohammad Eweda, έχει κατηγορηθεί ανάμεσα στα άλλα για προσλήψεις ανθρώπων που δεν έχουν την παραμικρή γνώση για τα ζώα και τις ανάγκες τους, καθώς επίσης για εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο δεκάδων ζώων από ασιτία και αφυδάτωση.

2

Twitter - EveningExpress

Ο ίδιος απαντούσε λέγοντας ότι ένας βασικός λόγος για τον οποίο χάθηκαν άδικα τόσες ψυχές ήταν ότι κατά την περίοδο της έντασης ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς, το προσωπικό δεν μπορούσε ούτε να προσεγγίσει τον κήπο.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων έδιναν εδώ και πολύ καιρό αγώνα για να σώσουν τα 16 εναπομείναντα πλάσματα. Και επιτέλους, τα κατάφεραν. Όπως έγινε γνωστό από την οργάνωση FOUR PAWS, ο κήπος έκλεισε οριστικά τις πύλες του και τα ζώα έχουν ήδη ξεκινήσει να μεταφέρονται σε διάφορα μέρη, από άλλους κήπους μέχρι και καταφύγια.

3

Twitter-BAnimalWorld

4

5

Twitter-BAnimalWorld


Πηγή: cnn.gr