Το Facebook «κατακτά» τη ζωή σου - Τι δείχνουν οι αριθμοί - Ειδήσεις Pancreta

Αναπόσπαστο της καθημερινότητας δισεκατομμυρίων ανθρώπων είναι πλέον η χρήση του Facebook. Δεν το λέει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αλλά οι αριθμοί, οι οποίοι αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Οταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ άρχισε να υλοποιεί την ιδέα του δεν φανταζόταν σε καμία περίπτωση πως το 2015, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ασχολούνται καθημερινά με το Facebook.Ο CEO του Facebook, παρουσίασε σε μια συνέντευξη Τύπου, τους σημαντικότερους αριθμούς που αποδεικνύουν τη ραγδαία αύξηση του συγκεκριμένου social media.

Τον Σεπτέμβριο οι καθημερινοί χρήστες ανήλθαν σε 1,01 δισεκατομμύριο ανθρώπους, 17% περισσότερο από τον ίδιο μήνα πέρυσι. Από αυτούς, οι τα 894 εκατομμύρια των ατόμων, χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για να έχει πρόσβαση.

Από τους 1,5 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες, περίπου το 1,38 μπαίνουν στο Facebook από το κινητό ενώ τα 727 εκατομμύρια εξ'αυτών είναι αποκλειστικοί χρήστες των κινητών τηλεφώνων. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 37% κυρίως από την Ινδία και την Αφρική, οι οποίες πρόσφατα απέκτησαν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω των τηλεφώνων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς εξακολουθούν να φέρνουν τα μεγαλύτερα έσοδα στο Facebook, συγκριτικά με την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους

Η κοινότητα του Facebook σε αριθμούς (Facebook, Whats App, Messenger, Instagram)

Περισσότερες από 1,5 δισεκατομμύριο εταιρείες ανέβασαν έστω και ένα βίντεο στον επίσημο λογαριασμό τους στο Facebook μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σχεδόν 1 λεπτό από τα 5 κατά μέσο όρο που ξοδεύει ο άνθρωπος στο ίντερνετ από το κινητό του τηλέφωνο, ανήκει αποκλειστικά στο Facebook.

Οι χρήστες έστειλαν μεταξύ τους περισσότερες από 9,5 δισεκατομμύρια φωτογραφίες στο Messenger του Facebook.

Και όλα αυτά, την ώρα που το application του Facebook, δεν επιτρέπεται στην Κίνα...


Πηγή: iefimerida