Ψηφιακά παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας από το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, σχεδίασαν Χωρο-ευαίσθητα Ψηφιακά Παιχνίδια Επαυξημένης Πραγματικότητας, με την χρήση κινητών συσκευών για 61 σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, με στόχο την ανάδειξη της υλικής και άυλης κληρονομιάς της Κρήτης.

Τα χωρο-ευαίσθητα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα για εξωτερικούς χώρους και αξιοποιούν τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα δυναμικής αλληλεπίδρασης με το φυσικό περιβάλλον. Το παιχνίδι εξελίσσεται λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του χρήστη στον χώρο, χρησιμοποιώντας κυρίως δορυφορικά συστήματα εντοπισμού θέσης τύπου GPS.

 

https://www.edivea.org/ody-reth.html

Σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής – Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με την χρήση των ΤΠΕ (e-Learning)».
Φορέας Υλοποίησης: Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε | «Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στην Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α].

Τα ψηφιακά παιγνίδια επαυξημένης πραγματικότητας, ανοιχτά και δωρεάν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, καθώς και επισκέπτες του νησιού.

Ιστότοπος: www.edivea.org


Πηγή: ertnews.gr