Εκδήλωση ευαισθητοποίησης τοπικών φορέων και πολιτών του Δήμου Φαιστού - Ειδήσεις Pancreta

«Η σχέση ανάμεσα στην προστασία των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού με την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Απόθεμα Βιόσφαιρας Αστερουσίων του Προγράμματος Άνθρωπος και Βιόσφαιρα MAB /UNESCO»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης τοπικών φορέων και πολιτών στο Τυμπάκι στις 12 Σεπτεμβρίου 2022 με θέμα «Η σχέση ανάμεσα στην προστασία των μνημείων της φύσης και του πολιτισμού με την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Απόθεμα Βιόσφαιρας Αστερουσίων του Προγράμματος Άνθρωπος και Βιόσφαιρα MAB/UNESCO». Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Προστασίας Αστερουσίων και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Περιβαλλοντικής - Πολιτιστικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην περιοχή παρέμβασης» (κωδικός ΟΠΣΑΑ 0016524279) που έχει αναλάβει να υλοποιήσει ο Σύνδεσμος Προστασίας Αστερουσίων στο πλαίσιο του Τ.Π. CLLD/LEADER Μεσαράς (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020), που υλοποιεί η Ομάδα Τοπικής Δράσης της Αναπτυξιακής Ηρακλείου. Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Διαμερίσματος Τυμπακίου (Δήμου Φαιστού) με περισσότερους από εξήντα (60) παρευρισκόμενους όπου η πλειοψηφία αυτών παρέμεινε μέχρι το τέλος. Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των συμμετεχόντων ήταν εντυπωσιακή.

Η συμμετοχή της τοπικής κοινότητας και των φορέων της Κρήτης αναδεικνύει αφενός τη σημασία του θέματος και το ενδιαφέρον και αφετέρου τις προτεραιότητες και την ιδιαίτερη βαρύτητα που πρέπει να του δοθεί στο μέλλον.

Φορείς όπως η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Φαιστού, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιαμού, η ΕΕΕ, ο Σύνδεσμος Προστασίας Αστερουσίων, η ΕΑΠ Διαχείριση Αποβλήτων και πολλοί κάτοικοι τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους την συνάντηση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και κυρίως με την ουσιαστική συμμετοχή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, κ. Μακάριος.

Με το καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Φαιστού κ. Γρ. Νικολιδάκη καιτην παρουσίαση του έργου και των σκοπών του από το Διευθυντή της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γ. Μαυρογιάννη ακολούθησαν οι ομιλίες των παρακάτω εισηγητών και εισηγητριών: