Μηχανοκίνητα οχήματα εκτός δρόμου καταστρέφουν το περιβάλλον του Ψηλορείτη - Ειδήσεις Pancreta
Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που έχει το φαινόμενο της εκτός δρόμου οδήγησης με μηχανοκίνητα οχήματα (μηχανές, γουρούνες, τζιπ ή 4×4 φορτηγά) στα μικρά και μεγάλα οροπέδια του Ψηλορείτη εκφράζει ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.
 

Ο δήμαρχος Ανωγείων έκανε λόγο για ένα φαινόμενο που έχει καταστροφικές συνέπειες, τονίζοντας ότι από αυτή τη δραστηριότητα κινδυνεύουν με εξαφάνιση ενδημικά είδη τα οποία φιλοξενούνται χρόνια τώρα στα οροπέδια της περιοχής όπως είναι η Νευρίδα, ο Κρόκος και η Χορστρίσεα, μοναδική βιοποικιλότητα στον κόσμο, μια παγκόσμια κληρονομιά της φύσης.

«Είναι φανερό ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η αγάπη για τον μοναδικό τοπίο του Ψηλορείτη είναι υπόθεση όλων των Κρητικών και όλων των επισκεπτών του Βουνού», τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης κάνοντας λόγο επίσης για εγρήγορση, συνέργεια και συνεργασία όλων που είναι αναγκαία και «...μπορεί να διαφυλάξει τον πλούτο των ευαίσθητων και προστατευόμενων περιοχών.

«Ο Δήμος Ανωγείων προτρέπει όλους να αποφεύγουν την εν λόγω "δραστηριότητα" και ενημερώνει ότι έχει αποκλείσει την είσοδο στο οροπέδιο της Νίδας με τοποθέτηση απαγορευτικών και έχουν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για την προστασία του φυσικού τοπίου», αναφέρει ο δήμαρχος Ανωγείων.


Πηγή: efsyn.gr