Η βίλα Πωλογιώργη και μια φωτογραφία που σύντομα (ελπίζουμε) θα γίνει ρετρό - Ειδήσεις Pancreta
«Η βίλα Πωλογιώργη στην Αμπεριά, ιδιοκτησίας του Δήμου, είναι ένα ακόμη κτήριο της πόλης που εγκαταλείπεται. Η σκεπή καταρρέει και οι όμορφες οροφογραφίες έχουν σχεδόν καταστραφεί. Οι αυλές χορτάριασαν και η φύση έρχεται να καλύψει το κενό των ανθρώπων…».
 
Με την παραπάνω λεζάντα συνόδευσε το cretanleft την «φωτογραφία της ημέρας» στις 4 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Σχολιάζαμε την εγκατάλειψη ενός σημαντικού κτηρίου των Χανίων. Σήμερα με χαρά μαθαίνουμε ότι η «γκρίνια» μας (αλλά και γκρίνια πολλών δημοτών) έπιασε τόπο και ανακοινώθηκε το εξής:
 
«Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Χανίων, στην προχθεσινή της συνεδρίαση, ενέκρινε την επανυποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση της «ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΒΙΛΑΣ ΠΩΛΟΓΙΩΡΓΗ ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ».

Η πρόταση προβλέπει και την επανάχρηση του μνημείου ως πολιτιστικού πολυχώρου για ποικίλες δράσεις στους τομείς των σύγχρονων εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών (μουσική, φωτογραφία, κινηματογράφος, χαρακτική, γλυπτική, κεραμική, γραφιστική, σχεδιασμός, διακόσμηση, τυπογραφία, κόμικς κ.τ.λ.).

Παρόμοια απόφαση υπάρχει και για το αρχοντικό της βαρόνης Σβάρτς στη Χαλέπα.

Να πούμε ένα «μπράβο» στον Δήμο, γιατί πρέπει να τα λέμε κι αυτά.

Του Μανόλη Χατζηπαναγιώτου


Πηγή: cretanleft.gr