Ο πόλεμος δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα της Συρίας - Ειδήσεις Pancreta

Η χτυπημένη από τον πόλεμο χώρα έχει να αντιμετωπίσει και την χειρότερη ξηρασία στην περιοχή εδώ και σχεδόν 900 χρόνια.

Τον τελευταίο χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο Σύριοι έχουν μετακινηθεί προς την Ευρώπη.  Συνολικά, 4,2 εκατομμύριο Σύριοι έχουν φύγει από την αρχή του πολέμου προς όλες τις κατευθύνσεις. Άλλοι 7,6 εκατομμύρια είναι περιπλανώμενοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Δεν έχουν μετακινηθεί όμως όλοι μόνο εξ αιτίας του πολέμου. Ορισμένοι έχουν μετακινηθεί εξ αιτίας και της μεγάλης δυσκολίας στην πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό.

Τα μεγάλα κύματα ξηρασίας έχουν ξεκινήσει σταδιακά από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έχουν ενταθεί σταδιακά.Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JournalofGeophysicalResearch-Atmospheresδείχνει πως σήμερα η Συρία αντιμετωπίζει ίσως το χειρότερο πρόβλημα ξηρασίας εδώ και 900 χρόνια.

Εδώ και δυο δεκαετίες η ξηρασία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Προβλήματα που έχουν μετακυλήσει και στο κοινωνικο-οικονομικό πεδίο της περιοχής.

Ο Ben Cook από το Goddard Institute for Space Studies της NASA προβλέπει πως το φαινόμενο θα είναι ακόμα πιο έντονο στο μέλλον.
«Αυτά τα πρόσφατα φαινόμενα ξηρασίας έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία πως ίσως να είναι ενδεικτικά της κλιματικής αλλαγής με τις ξηρασίες στην Ανατολική Μεσόγειο και την Συρία να είναι τα πιο προφανή παραδείγματα» λέει ο Cook.

Σίγουρα όλα αυτά δείχνουν πως πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τον πλανήτη μας και πως όπως είπε πολύ σωστά και ο LeonardoDiCaprioστα Oscarsη κλιματική αλλαγή είναι αληθινή και συμβαίνει δίπλα μας αυτή τη στιγμή που μιλάμε.


Πηγή: klik.gr