Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη γενική συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής CPMR - Ειδήσεις Pancreta

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης,  συμμετείχε στη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής του CPMR του δραστήριου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Νησιωτικών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ο Γιώργος Αλεξάκης τόνισε τη σημασία του βιώσιμου τουρισμού και έκανε μια ανακεφαλαιωτική παρουσίαση των δράσεων της Διαμεσογειακής Επιτροπής προς αυτή την κατεύθυνση. Οι δράσεις αυτές αφορούν ημερίδες που συμμετείχε ή που διοργανώθηκαν από την Επιτροπή σχετικά με τον βιώσιμο τουρισμό. Αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει (Panoramed, Destimed Plus, Incircle κ.ά)  και στις δύο έρευνες που πραγματοποίησε σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό και την ανάκαμψη από αυτήν. Τέλος, τόνισε τη συνεργασία της Επιτροπής με την Ένωση για τη Μεσόγειο (UoM) για τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού εργαλείου που θα εστιάζει σε μια ολοκληρωμένη και πολυεπίπεδη προσέγγιση για τον βιώσιμο τουρισμό.

Βασικά θέματα της Συνέλευσης ήταν η συζήτηση για μια βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία και ο ρόλος των Περιφερειών στην εφαρμογή της Νέας Ατζέντας για τη Μεσόγειο. Συζητήθηκαν επίσης τα αποτελέσματα των δράσεων των ομάδων εργασίας της Διαμεσογειακής Επιτροπής.

Η Διαμεσογειακή Επιτροπή αποτελείται από 50 μέλη – περιφέρειες  από 10 διαφορετικά κράτη της Ευρώπης και άλλες χώρες (Μαρόκο, Τυνησία) που συνορεύουν με τη Μεσόγειο Θάλασσα. 


Πηγή: pancreta.gr