Έφτασαν τα Reactions! Άλλαξε το like στο Facebook - Ειδήσεις Pancreta

Το Facebook ενεργοποίησε σε ολόκληρο τον κόσμο την νέο, εμπλουτισμένο like που παρέχει στους χρήστες την δυνατότητα να εκφράσουν πιο ολοκληρωμένα τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά τους σε ένα post, επιλέγοντας ανάμεσα σε έξι emoticons , τα επονομαζόμενα, Reactions, με τίτλους όπως "Μου αρέσει!", "Τέλειο!", "Ουάου", "Λυπάμαι..." και το "Ελεος.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις - και στο ελληνικό facebook είναι θετικές, και πολλοί χρήστες αντί για το συνηθισμένο λάικ χρησιμοποιούν τα υπόλοιπα συναισθήματα για να σχολιάσουν ένα άρθρο.  

Τι είναι τα Facebook Reactions; Πρόκειται για μια σειρά από 5 emoticons (ή emojis), που πρόκειται να εμπλουτίσουν το μονοδιάστατο 'Like' button που βρίσκεται κάτω από κάθε post στο Facebook, ώστε οι χρήστες του να μπορούν να εκφράσουν επακριβώς τα συναισθήματα ή τις σκέψεις τους σχετικά με το περιεχόμενο μιας ανάρτησης.   Τα emoticons του Reactions, ξεπηδούν μόλις κρατήσουμε το δάκτυλο ή το mouse του ποντικιού μας επάνω από το "Μου αρέσει" και στη συνέχεια, επιλέγουμε αυτό που ανταποκρίνεται με περισσότερη ακρίβεια στο πως μας κάνει να αισθανόμαστε το post που βλέπουμε. Τα Reactions έχουν ήδη ενεργοποιηθεί στο Facebook για το Web, και σταδιακά αρχίζουν να ενεργοποιούνται κι εντός του Facebook app για smartphones και tablets με Android και iOS.  

 Όπως αναφέρει το Engadget, τα 'Reactions' μπορεί είναι μια φαινομενικά απλή προσθήκη, αλλά σίγουρα θα φέρει πολλές αλλαγές στο Facebook και στους χρήστες του, δημιουργώντας μια παγκοσμίως αναγνωρίσιμη γλώσσα, αλλά δίνοντας στο κοινωνικό δίκτυο (και στους διαφημιζόμενους) ακόμα περισσότερα data για τα ακριβή συναισθήματά μας, ώστε να διαμορφώνουν το News Feed ακόμα πιο στοχευμένα και με ακρίβεια σύμφωνα με τα γούστα του κάθε χρήστη.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Reactions, που είχαν ανακοινωθεί αρχικά ως κάτι παρεμφερές με το πολύφερνο 'Dislike', είναι προϊόν τεράστιας έρευνας πολλών τμημάτων του Facebook, τα οποία τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία σταδιακά σε διάφορες χώρες με διαφορετικά πολιτισμικά background ώστε να είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν τον τρόπο που εκφράζονται οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.   


Πηγή: koutipandoras.gr