Πώς θα βλέπαμε τη Γη και τη Σελήνη αν παρατηρούσαμε τον ουρανό από τον Άρη - Ειδήσεις Pancreta

Η φωτογραφία που τράβηξε αυτό το διαστημόπλοιο, αποτυπώνει τον πλανήτη μας και το δορυφόρο του σε ένα ενιαίο πλάνο, κάτι που μας επιτρέπει να δούμε αντικειμενικά τη θέση μας στο σύμπαν. Εντάξει, υπερβολή. Στο πλανητικό μας σύστημα. Από τη Νικολέτα Μακρή

Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία που δείχνει τη Γη και τη Σελήνη ακριβώς όπως φαίνονται από την τροχιά του Άρη, «συνελήφθη» τον Οκτώβριο του 2007, από την κάμερα HiRISE(High Resolution Imaging Science Εxperiment) της NASA που είναι εγκατεστημένη στο διαστημόπλοιο Μars Reconnaissance Orbiter, το οποίο περιστρέφεται γύρω από τον Άρη.

Όταν η εικόνα έφτασε στη NASA, η Γη ήταν 142.000.000 χιλιόμετρα μακριά από τον Άρη, κάτι που αντιστοιχεί στην εικόνα σε μια κλίμακα 142 χιλιομέτρων ανά pixel. 

Λόγω της παραμόρφωσης και των διαφορετικών τροχιών, η φωτογραφία δεν απεικονίζει με ακρίβεια την απόσταση μεταξύ της Σελήνης και της Γης. Η πραγματική εικόνα της απόστασης είναι πιο ευκρινής στην παρακάτω εικόνα που απεικονίζει την απόσταση σε ευθεία γραμμή.

Μόνο ένα μικρό δείγμα γεωγραφικής λεπτομέρειας μπορούμε να διακρίνουμε στη Γη. Μπορούμε να καθορίσουμε το περίγραμμα της δυτικής ακτής της Νότιας Αμερικής στην κάτω δεξιά γωνία, αν και τα σύννεφα κυριαρχούν στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Και επειδή άνοιξε η όρεξη μας με τέτοιες φωτογραφίες, δείτε τη Γη και τον Δία μαζί σε μια φωτογραφία μοναδικής ομορφιάς που τραβήχτηκε από τον Άρη το 2012 (οι κουκίδες είναι οι δορυφόροι της Γης και του Δία).

Πώς γίνεται αυτό; Όταν οι τροχιές συναντηθούν κάπως έτσι.

Και για να έχετε μια καλύτερα εικόνα, δείτε την μεγαλοπρέπεια του Δία σε σχέση με την πτωχή Γη μας.


Πηγή: klik.gr