ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ FENG SHUI - Ειδήσεις Pancreta

Αυτές τις γιορτές ακολουθείστε απλές συμβουλές για να περάσετε αξέχαστες στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.       

FENG SHUI ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ                  

Για γούρι
Θέλετε να προσελκύσετε στο σπίτι σας άφθονη θετική ενέργεια;

  • Χρησιμοποιώντας μια πυξίδα, εντοπίστε τις πόρτες που βρίσκονται στη βόρεια και τη νότια πλευρά του σπιτιού, και τοποθετήστε σε καθεμία τρία μεταλλικά καμπανάκια περασμένα σε κόκκινη κορδέλα. Στη ΝΔ πλευρά τοποθετήστε μια γάτα πλούτου που κουνάει το χεράκι της. Η ενέργεια από τα καμπανάκια και η κίνηση θα προσελκύσει νέες θετικές ευκαιρίες και θα ενεργοποιήσει τον πλούτο σας.
  •   Κρεμάστε στην εξώπορτα του σπιτιού σας, ένα στεφάνι από κλαδιά πεύκου στολισμένο με μια κόκκινη κορδέλα.
  • Αν προτιμάτε τα λουλούδια, φτιάξτε μια σύνθεση με τα πέντε είδη που θεωρούνται πιο τυχερά στο φενγκ σούι: την πεόνια, το χρυσάνθεμο, τη μανόλια, την ορχιδέα και το λωτό, που συμβολίζουν, αντιστοίχως, την αγάπη και την τιμή, την ευεξία και τη χαρά, την τρυφερότητα, τη φινέτσα και την πνευματική ανάταση.
  • Αν προτιμήσετε μια γιρλάντα από υφασμάτινα ή χάρτινα λουλούδια, φροντίστε να είναι πεντακάθαρη, γιατί η σκόνη που μαζεύεται θεωρείται πολύ αρνητικό τσι στο φενγκ σούι.
  • Τη γιορτινή περίοδο τοποθετήστε στην κουζίνα του σπιτιού μια γαβάθα με πορτοκάλια, σύμβολο πλούτου, ευτυχίας και αφθονίας. Στην Κίνα τρώνε και προσφέρουν πορτοκάλια στους καλεσμένους, γιατί η λέξη «κουμ» (πορτοκάλι) σημαίνει «χρυσάφι». Για να προσφέρετε ένα απλό δωράκι που φέρνει καλή τύχη, βάλτε μερικά πορτοκάλια σε ένα σακουλάκι από χρυσαφί χαρτί, που θα το κλείσετε με ένα φιόγκο από κόκκινες και πράσινες κορδέλες.
  • Ρόδια και κουκουνάρια, κάστανα και μήλα πρέπει να κυριαρχούν στις συνθέσεις σας στο χώρο.
  • Ένα κλαδί από έλατο ή πεύκο απομακρύνει την αρνητική ενέργεια και συμβολίζει τη μακροζωία. Διαλέξτε ένα κλαδί με τρία κλωναράκια, που αντιστοιχούν στους τρεις τομείς της ζωής : υγεία, αισθηματικά και οικονομικά, και αφήστε το στο σαλόνι/α σας, σε ένα βάζο με νερό για τρεις ημέρες, δίπλα στην κεντρική είσοδο του σπιτιού. Την τέταρτη ημέρα κάψτε το, όπως έκαναν οι αρχαίοι κινέζοι πολεμιστές, περνώντας το από το ένα χέρι στο άλλο.
  •  Κλαδιά από μπαμπού, είναι επίσης πολύ ευοίωνα, σε μονό αριθμό, στα ανατολικά (οικογένεια) και νοτιοανατολικά (πλούτος) του σπιτιού σας.
  • Το κόκκινο, το πράσινο και το χρυσό είναι τα κλασικά εορταστικά χρώματα αλλά και αυτά που δίνουν γιανγκ ενέργεια τις κρύες μέρες του χειμώνα που είναι γιν, όπως ξέρουμε. Χρησιμοποιείστε τα σε καλύμματα, σεντόνια, μαξιλάρια, κουρτίνες, τραπεζομάντηλα κ.λ.π.
  • Κρύψτε ένα βάζο μεταλλικό, που θα το λέμε βάζο του πλούτου και θα το γεμίσετε με νομίσματα ως επί το πλείστον ,κι όχι χάρτινα, είναι δεκτά και αυτά με τρύπα στη μέση και ρύζι. Θα το βάλετε στο Ανατολικό δωμάτιο του σπιτιού σας, όπου εκεί θα μεταφερθεί τον καινούργιο χρόνο το άστρο 8 του πλούτου και θα βοηθήσει πολύ στην αποταμίευση της οικογένειας.

Το εορταστικό τραπέζι.

  • Το γιορτινό τραπέζι πρωταγωνιστεί αυτές τις ημέρες. Εδώ θα μαζευτούν συγγενείς και φίλοι, σε ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική ―ευκαιρία για να αναπτυχθούν ανθρώπινες σχέσεις, πιο ουσιαστικές και αρμονικές. Ένα τραπέζι στολισμένο με επιλεγμένα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα σε γιορτινά χρώματα, εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα, εκφράζει την προσωπική μας φροντίδα και την αγάπη που δείχνουμε στους καλεσμένους μας.
  • Σύμφωνα με το φενγκ σούι, το τραπέζι καλύτερα να είναι ροτόντα, που συμβολίζει την αφθονία. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι αν το τραπέζι σας είναι τετράγωνο πρέπει να αγοράσετε άλλο.
    Αρκεί να μην καθίσουν οι καλεσμένοι στις γωνίες, γιατί αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ταραχή και εκνευρισμό. Στρώστε το καλό σας τραπεζομάντηλο: λευκό για χαλάρωση, κίτρινο για ζεστασιά, πράσινο για ζωτικότητα, γαλάζιο για επικοινωνία.
  • Στο κέντρο τοποθετήστε μια σφαίρα από κρύσταλλο, μια κρυστάλλινη γαβάθα με φρούτα εποχής, που συμβολίζουν την αφθονία, μερικά κεράκια που επιπλέουν στο νερό σε σχήμα λουλουδιού και τα οποία θα τα ανάψετε την ώρα του φαγητού ή ημιπολύτιμους λίθους, όπως κιτρίνη ή ροζ χαλαζία.
  • Αν επιλέξετε ημιπολύτιμους λίθους, για να διακοσμήσετε το κέντρο του τραπεζιού, φροντίστε να προσθέσετε μερικά κεριά στα χρώματα που προτιμάτε, ώστε η ζεστασιά της φλόγας να δημιουργήσει ατμόσφαιρα θαλπωρής.
  • Τα κρυστάλλινα ποτήρια και τα αστραφτερά ασημένια μαχαιροπήρουνα εξασφαλίζουν τη γρήγορη κυκλοφορία του Qi. Το κρύσταλλο χρησιμοποιείται συχνά στο φενγκ σούι, γιατί ανακλώντας το φως προσελκύει την καλή τύχη και τη θετική ενέργεια.
  • Ετοιμάστε το γιορτινό φαγητό με αγάπη και αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας στο σερβίρισμα. Στολίστε κάθε πιάτο με ζωντανά χρώματα και φυλλαράκια από αρωματικά βότανα ή λουλούδια.
    Στη θέση κάθε καλεσμένου ένα μικρό καμπανάκι ή ένα κλαδάκι δεμένο με κόκκινη κορδέλα θα χαρίσει σε όλους καλή διάθεση και αισιοδοξία.

Συνθέσεις με κόκκινα και λευκά κεριά, φωτάκια στις γωνίες του σπιτιού και το αγαπημένο σας άρωμα χώρου, είναι αρκετά να σας γεμίσουν χαρά και αρμονία.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΥΡΑ 


Πηγή: pancreta.gr