FENG-SHUI και ΕΡΩΤΑΣ - Ειδήσεις Pancreta

Επί αιώνες ολόκληρους πολλοί ανατολικοί πολιτισμοί, πιστεύουν ότι ο κόσμος και όλα όσα περιέχονται σ’ αυτόν συνδέονται με την ροή της οικουμενικής ενέργειας. Ο άνεμος και το νερό  αντιπροσωπεύουν το γιάνγκ και το γιν, τις ενέργειες που διατρέχουν τις πεδιάδες και τα βουνά. Κάθε κομμάτι του σύμπαντος συνδέεται με τα υπόλοιπα μέσω μιας ενέργειας, Τσι. Η θέση των κατοικιών, η επιλογή του σωστού χώρου, και τα κατάλληλα αντικείμενα που θα τον διακοσμήσουν, αλλά και η σωστή επιλογή του συντρόφου, γίνεται πολύ εύκολα με την μέθοδο αυτή των ενεργειών και στοιχείων για την δημιουργία αρμονίας και ισορροπίας στην ζωή σας. Η φωτιά, η γη, το μέταλλο, το νερό το ξύλο, είναι τα βασικά στοιχεία που αν χρησιμοποιηθούν σωστά στη διακόσμηση ενός χώρου φέρνουν καταπληκτικά αποτελέσματα, στην συναισθηματική μας ζωή και την ώθηση της σεξουαλικής μας ζωής.

Αρχικά ο σωστός σύμβουλος του Feng Shui θα κάνει τις μετρήσεις εξωτερικά του σπιτιού που είναι απαραίτητες, για να φτιαχτεί ο αστρικός χάρτης του σπιτιού. Έπειτα, θα εκτιμήσει το εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού ή του διαμερίσματος και θα εφαρμόσει τις θεραπείες που είναι απαραίτητες, για κάθε χώρο του σπιτιού ή παλάτι όπως λέγεται, συνεκτιμώντας πάντα και τις ημερομηνίες γέννησης των ενοίκων του.

Σε κάθε σπίτι υπάρχουν 9 μορφές ενέργειας ( χώροι, περιοχές ή παλάτια ) όπως φαίνονται στο Πάκουα που ακολουθεί:

Α) Το Πάκουα και οι 9 μορφές ενέργειας που αντιπροσωπεύει για τον έρωτα:

Το κέντρο (5), είναι το κλειδί της αόρατης ενέργειας, η σχέση που έχουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν για παράδειγμα η σχέση μας έχει διαλυθεί πρόσφατα, καλό θα ήταν να ψάξουμε και να εντοπίσουμε που βρίσκεται η αντίστοιχη περιοχή του Πάκουα στο σπίτι μας. Είναι άραγε το κέντρο πηγή έμπνευσης στην καρδιά και το σπίτι μας; Μήπως η ενέργεια χάνεται ή κινείται προς τα έξω αντί να ρέει ομαλά προς τα μέσα;

Ο νότος (9), μπορεί να εναρμονιστεί με το κέντρο του σπιτιού για να ενισχύσει όχι μόνο την σεξουαλικότητα, αλλά και τον αισθησιασμό μας. Η φωτιά αντιπροσωπεύει το νότο και συνδέεται μ’ αυτόν. Είναι πολύ καλό αν η πόρτα του σπιτιού σας είναι προσανατολισμένοι σ’ αυτό το σημείο του ορίζοντα. Αν νιώθετε πως η σχέση σας είναι αρμονική, αλλά της λείπει η ερωτική έμπνευση, τότε η περιοχή Φωτιά του χώρου σας μάλλον χρειάζεται κάποιες αλλαγές.

Η γη (2), ΝΔ, μας βοηθά να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας, τι δίνουμε και τι παίρνουμε σε μια σχέση, ότι είμαστε ξεχωριστά όντα από το σύμπαν και παράλληλα ότι αποτελούμε μέρος του. Στο παραδοσιακό Φενγκ Σούι το στοιχείο αυτό συνδέεται με τη Μητέρα γη, το γιν και όλα τα θηλυκά πράγματα, δηλαδή τα συναισθήματα, τη διαίσθηση και την κατανόησή μας. Αν δεν καταφέρνετε να παραδεχτείτε ότι έχετε συναισθήματα ή δυσκολεύεστε να τα εκφράσετε και έχετε την τάση να νιώθετε πληγωμένοι, προδομένοι και εγκαταλελειμμένοι, τότε η περιοχή Πάκουα του σπιτιού σας που αντιστοιχεί στη γη χρειάζεται παρακολούθηση και θεραπεία.

Ο άνεμος (4), ΝΑ, μας δείχνει πόσο ήρεμη ή στάσιμη είναι η σχέση μας, είναι σύμβολο αρμονίας , προόδου και επιτυχίας. Μήπως έχουμε φτάσει σ’ ένα στάδιο υπερβολικά στατικό; Μήπως η σχέση μας περιέχει όλες τις ταραχές του τυφώνα (βίαια ξεσπάσματα, συγκρούσεις); Μήπως ο σύντροφός μας δε φαίνεται ποτέ χαρούμενος και είναι πάντα κακόκεφος ενώ η δική μας καρδιά είναι ήρεμη; Σ’ αυτή την περίπτωση ο Άνεμος θα έπρεπε να θεωρηθεί ως μια βαθύτερη θεώρηση της σεξουαλικής μας ζωής ,αλλά και ως μια δυνατότητα να την ταρακουνήσουμε και να της δώσουμε νέα ώθηση. ‘Έτσι κάνοντας δημιουργικές αλλαγές στο αντίστοιχο τμήμα του σπιτιού μας, θα περάσει μια πνοή φρέσκου αέρα πάνω από τη ζωή μας και τις προσωπικές μας σχέσεις.

Η βροντή (3), Α, ως ενέργεια είναι αναμφισβήτητα πανίσχυρη. Σπάνια νιώθουμε εγκαίρως τη βροντή να φτάνει. Γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε ποιος ή τι είναι εκείνο που μπαίνει στη ζωή μας ή επηρεάζει τις σχέσεις μας. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι η βροντή αφορά τις εξωτερικές παρεμβάσεις στη σχέση μας. Αυτές οι παρεμβάσεις ανατρέπουν την ισορροπία της σχέσης γιατί τις περισσότερες φορές γίνονται από κοντινά πρόσωπα που ενεργούν κρυφά ή φανερά, με συμπεριφορά προσβλητική και επώδυνη απέναντι μας. Δείχνουν καλές  προθέσεις αλλά προσπαθούν να αλλάξουν τη ζωή μας ή τη σχέση μας, γιατί δεν τολμούν να ασχοληθούν ίσως με τη δική τους. Θέλουν να ελέγχουν, να κατευθύνουν και να εξωθούν σε ενέργειες και σε συναισθήματα που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Κάνοντας αλλαγές στην ζώνη Πάκουα του σπιτιού σας, θα μπορέσετε να ενδυναμώσετε την αυτοτέλειά σας, την προσωπικότητά σας και όλοι να είστε σίγουροι θα αντιληφθούν ότι η σχέση σας είναι δική σας και όχι δική τους υπόθεση.

Η λίμνη (7), Δ, αναφέρεται στην ενέργεια μιας σχέσης. Το είδος της ηδονής που απολαμβάνουμε όταν είμαστε βαθιά ερωτευμένοι. Αν διανύετε μια περίοδο χωρισμού, ζείτε σ’ ένα οδυνηρό τρίγωνο, έχετε συναντήσει έναν καινούργιο ερωτικό σύντροφο, ή απλώς θέλετε να δώσετε μια νέα ώθηση στην ερωτική σας ζωή, τότε η Λίμνη της κρεβατοκάμαράς σας και του σπιτιού σας χρειάζονται άμεση θεραπεία.

Το Βουνό (8), ΒΑ, μας βοηθάει να στοχαζόμαστε. Σε μια στενή σχέση συχνά δύο άνθρωποι δεν επικοινωνούν γιατί ο ένας δεν ακούει τον άλλον. Αν πιστεύεται ότι στη σχέση σας οφείλετε να κάνετε πάντα συμβιβασμούς, μιλάτε αλλά δεν λέτε την αλήθεια, και καταλήγετε να μην γνωρίζετε ποτέ αληθινά το σύντροφό σας, ίσως θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά στην περιοχή Πάκουα του σπιτιού σας που αντιστοιχεί στο βουνό. Με τις κατάλληλες αλλαγές θα αποδεχτείτε τις διαφορές  με τον σύντροφό σας και θα βελτιώσετε την επικοινωνία σας.

Το Νερό (1), Β, εισάγει την ελευθερία στην σχέση, και θέτει κάτι καινούργιο σε κίνηση. Αν περνάτε μια δύσκολη στιγμή, αν θέλετε μια νέα γνωριμία, ή να ανακαλύψετε τα συναισθήματά σας και να μάθετε που οδηγείται η ερωτική σας ζωή, αν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή του συντρόφου σας τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του σπιτιού σας, που αντιστοιχεί στο νερό, και τέλος

Ο Ουρανός (6) ,ΒΔ, είναι το παλάτι που μας βοηθά να στραφούμε σε ότι μας περιβάλλει, να δημιουργήσουμε σχέσεις αποδοχής και αρμονίας, να ανταλλάξουμε σκέψεις και συναισθήματα. Αν νιώθετε απογοητευμένοι, αν πιστεύετε πως οι άλλοι δεν σας εμπιστεύονται αλλά ούτε και εσείς τους άλλους, αν νιώθετε πως η σεξουαλική σας ζωή χρειάζεται υποστήριξη, τότε αυτή η περιοχή του Πάκουα χρειάζεται θεραπεία. 

Καλό θα ήταν να αναφερθούμε τώρα και στα στοιχεία που αντιστοιχούν σε κάθε περιοχή του Πάκουα.

Β) τα πέντε στοιχεία.

Όταν μετακινούμε αντικείμενα στο σπίτι μας, ή φέρνουμε καινούργια πράγματα, οι όποιες αλλαγές που κάνουμε  αντιπροσωπεύουν και αλλαγές στη διάθεσή μας. Προσπαθούμε να κρατήσουμε μακριά την αρνητική ενέργεια και να διευκολύνουμε την θετική ενέργεια να μπει μέσα στο σπίτι μας. Έτσι :

ΞΥΛΟ: Το ξύλο συνδέεται με την ανάπτυξη και την πρόοδο, την επέκταση, την εξέλιξη ή και το στρες ακόμη. Ένας πίνακας μοντέρνας τέχνης με μακρόστενα σχήματα, ένα βάζο με λουλούδια, ή φυτά, ένα κομό ή ένα παραλληλόγραμμο μπουφέ, και φυσικά πράσινο χρώμα.

ΦΩΤΙΑ: Έχει να κάνει με την ένταση ,την δράση, την χαρά το πάθος, και το εορταστικό περιβάλλον. Κόκκινο, πορτοκαλί και ροζ χρώμα, τριγωνικά σχήματα, φως, λαμπερά αντικείμενα, σαλόνι, τηλεόραση μουσική σε δυνατή ένταση.

ΓΗ: Τετράγωνα ογκώδη αντικείμενα, και χρώματα μπεζ, καφέ και γκρι. Αξιοπιστία εμπιστοσύνη, σταθερότητα. Ελέφαντες από πορσελάνη ή κρύσταλλο, ΝΔ, και ΒΔ. Έπιπλα σε τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα, τετράγωνα δοχεία με βότσαλα ή πέτρες, πίνακες με τετράγωνα ή κύβους ή διακοσμητικές κατασκευές.

ΜΕΤΑΛΛΟ: Στρογγυλό, ή οβάλ σχήμα, μεταλλικά αντικείμενα, άσπρο, χρυσαφί, ασημί, έντονο κίτρινο, μελωδοί ή καμπανάκια, άσπρο χρώμα παντού, λευκά μεταλλικά αντικείμενα, μπάλες ή βάζα μοντέρνα στρογγυλά, κύκλοι σε πίνακες , ή μοντέρνα γλυπτά, μουσική και πιάνο, Δ και ΒΔ.

ΝΕΡΟ: Σπειροειδή η κυματιστά σχήματα, λίμνες ποτάμια, γαλάζια, μπλε μαύρα, εξαιρετικής σημασίας για την εξέλιξη των οικονομικών και την προσέλκυση καλοτυχίας. Το που θα βάλετε ένα σιντριβάνι ή ένα πίνακα με υδατόπτωση, ή να κατασκευάσετε πισίνα, απαιτεί γνώση και πείρα.

ΤΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΘΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΤΟ  ΞΥΛΟ: Μας βοηθάει να ανεβάσουμε την διάθεσή μας ή να επανεκτιμήσουμε γεγονότα και πρόσωπα. Κατάλληλο για μια νέα αρχή.

Η ΦΩΤΙΑ: Η φωτιά δημιουργεί εγρήγορση και σαφήνεια άμεση αντίληψη της πραγματικότητας. Όταν χρειάζεται να πάρετε γρήγορες αποφάσεις

Η ΓΗ: Η γη μας βοηθά να προσγειώσουμε απόψεις, ιδέες, συμπεριφορές και να μην χάνουμε επαφή με την πραγματικότητα.

ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ: Μας βοηθάει να συγκεντρωθούμε, να τελειοποιήσουμε τα σχέδια μας και να πετύχουμε το στόχο μας.

ΤΟ ΝΕΡΟ: Το νερό βοηθάει, να εμβαθύνουμε στις επιθυμίες και τις σκέψεις μας και να ξεκαθαρίσουμε τα αισθήματά μας.

Φυσικά η προετοιμασία του σπιτιού για την θεραπεία είναι απαραίτητη αλλά δεν θα αναφερθούμε  προς το παρόν σε αυτό. Όμως θα δώσουμε ένα παράδειγμα θεραπείας χώρου για ένα ζευγάρι, που παντρεύεται και θέλει να διατηρήσει την επικοινωνία δυνατή και συνεχή μέσα στο γάμο, τότε πρέπει να προσέξει την περιοχή Βουνό του σπιτιού.

Αρχίστε με θεραπεία νερού: ένα χρωματιστό ποτήρι γεμάτο κοχύλια, ενισχύει τις βαθύτερες επικοινωνιακές μας ικανότητες. Αν η περιοχή αυτή συμπίπτει με το σαλόνι σας τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενυδρείο, ή πίνακες με τροπικά ψάρια. Αν ζείτε κοντά σε θάλασσα ή ποτάμι, στρέψτε τις καρέκλες τους καναπέδες  ή το κρεβάτι σας να απολαμβάνετε τη θέα. Ποτέ μην γυρνάτε την πλάτη στο νερό. Αν η περιοχή Βουνό βρίσκεται στο μπάνιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοχύλια, πλακάκια με θαλάσσιες ανεμώνες, φύκια, εικόνες με δελφίνια, φάλαινες και σειρήνες. Αν η περιοχή αυτή βρίσκεται στην κουζίνα σας, χρησιμοποιήστε χρώματα νερού στις διακοσμήσεις σας, όπως μαχαιροπίρουνα με μπλε ή βιολετί χερούλι, θαλασσινά τοπία και παραστάσεις με καταρράκτες και αφρισμένα κύματα, όλα αυτά διευκολύνουν τη ροή ενέργειας του νερού. Τοποθετήστε ένα κομμάτι κεχριμπάρι στο παράθυρο, ή κοντά στην μπαλκονόπορτα για να απορροφήσει τις εξωτερικές αρνητικές ενέργειες, αλλά να το πλένετε μόλις θολώσει (αυτό σημαίνει ότι είναι ενεργό και βρίσκεται σε εξέλιξη) κάτω από τη βρύση και να το σκουπίζετε προσεκτικά. Τέλος αν η περιοχή Βουνό βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού σας, κρεμάστε στον τοίχο μια εικόνα πάπιας που πετάει, ώστε να βοηθάει την ενέργεια να ρέει ομαλά. Οι μορφές των πουλιών βοηθούν πάντα στην επικοινωνία.

Οι ημερομηνίες γέννησης παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στις θεραπείες. Για ένα ζευγάρι όπου ο ένας εκ των δυο συζύγων ανήκει στο στοιχείο του  μετάλλου (Μάρτιος 1961) και ο δεύτερος στο στοιχείο του ξύλου (Ιούνιος 1965), η παραπάνω θεραπεία νερού είναι απαραίτητη σ’ αυτή τη σχέση, ώστε να αναπτυχθεί καλύτερη ανταλλαγή ενέργειας ανάμεσα στους δύο ερωτικούς συντρόφους.

ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ… ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ.

Κάθε κατεύθυνση και το κέντρο του σπιτιού έχουν ιδιαίτερη επιρροή στη σχέση σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βελτιώσετε τη σχέση σας κάνοντας αλλαγές σε διαφορετικά μέρη του σπιτιού.

Έτσι λοιπόν συζητήστε με τον σύντροφο σας τι θέλετε να βελτιώσετε στη σχέση σας.

Έπειτα συμβουλευτείτε τον πίνακα με τις ιδιότητες των κατευθύνσεων για να αποφασίσετε που θα κάνετε τις αλλαγές. Εντοπίστε από την κάτοψη του σπιτιού ποιο δωμάτιο αντιστοιχεί στην κατεύθυνση ή τις κατευθύνσεις που επιλέξατε και αρχίστε τις αλλαγές. Για φέτος οι καλύτερες ποιότητες ενέργειας βρίσκονται στην Ανατολική, την Νοτιοανατολική, την Βορεινή κατεύθυνση και το κέντρο του σπιτιού. Προσοχή χρειάζεται η δυτική και νοτιοδυτική κατεύθυνση, ενώ οι δυσμενέστερες είναι κατά κύριο λόγο η νότια και η βορειοδυτική κατεύθυνση. Έτσι αν στις τέσσερις τελευταίες κατευθύνσεις βρίσκεται το κρεβάτι ή η είσοδός σας θα χρειαστείτε οπωσδήποτε τις θεραπείες που έχει να σας προτείνει ο σύμβουλός σας.

Αν ο χώρος αυτός είναι το υπνοδωμάτιό σας, δημιουργείστε ελευθερία σεξουαλικής κίνησης, όχι «στενοχωρία», μεγάλο κρεβάτι ελεύθερο στη βάση για να κινείτε η ενέργεια, κάτω από αυτό και πάνω, πλούσια μαξιλάρια και μια αναπαυτική καρέκλα ώστε να κινείστε και σε άλλα μέρη του δωματίου.

Για μια ρομαντική ατμόσφαιρα είναι απαραίτητα, τα κεριά σε χρώματα λευκά, μαύρα, κόκκινα και κίτρινα. Αρωματικά στίκ αν σας αρέσουν τα αρώματα, χαμηλός φωτισμός και φυσικά σχολαστική καθαριότητα. Το υπνοδωμάτιο είναι καταδικό σας, ο προσωπικός σας χώρος και δεν επιτρέπεται σε κανένα να εισβάλει μέσα σ΄αυτόν, ούτε ακόμη και τα παιδιά σας.

Χρησιμοποιείστε κρεμ χρώματα και δαντέλες, γυαλιστερό μαύρο για να ενισχύσετε το τσι του νερού  ακόμα και αν το δωμάτιο που επιλέξατε είναι το σαλόνι σας. Το μετάξι και το κόκκινο ενισχύουν την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα. Τοποθετείστε ροζ λουλούδια, τριαντάφυλλα, ορχιδέες ως επι το πλείστον φυσικά και όχι πλαστικά ή χάρτινα.

Δημιουργήστε μια διεγερτική ατμόσφαιρα τοποθετώντας εικόνες με σεξουαλικό περιεχόμενο, γλυπτά ζευγαριών πίνακες , φωτογραφίες. Προσοχή στον αριθμό των αντικειμένων που θα τοποθετήσετε στο χώρο σας. Θέλετε ένα γάμο, όχι δύο ή περισσότερου να επεμβαίνουν και να διαλύουν τη σχέση σας.

Πίνακας με τις ιδιότητες των κατευθύνσεων.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: φέρνει περισσότερο ενθουσιασμό στη σχέση σας και δραστηριότητα ειδικά αν έχετε βαρεθεί ο ένας τον άλλο ή έχετε πέσει σε τέλμα.

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: ενθαρρύνει περισσότερη επικοινωνία και βοηθά στη λύση προβλημάτων.

ΝΟΤΙΑ: προσδίδει πάθος και συναίσθημα σε μια σχέση

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ : είναι ιδανική αν θέλετε μια ασφαλή σχέση με έμφαση στην επικοινωνία και τη συντροφικότητα.

ΔΥΤΙΚΑ : ρομαντική, παιχνιδιάρικη ενέργεια, με αυτή περνάτε καλά και απολαμβάνετε να είστε μαζί.

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ: διευκολύνει τη δέσμευση και τα σχέδια για το μέλλον.

ΒΟΡΕΙΑ: ενθαρρύνει τη σεξουαλικότητα και τη εξερεύνηση της σχέσης σας.

ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: εδώ είστε ξεκάθαροι, ευθείς και αποφασιστικοί.

ΚΕΝΤΡΟ: ενισχύει την αμοιβαία έλξη και το δέσιμο μεταξύ σας.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ … ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΑ.
                                                               

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΥΡΑ 


Πηγή: pancreta.gr