FENG SHUI: Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ - Ειδήσεις Pancreta

Όταν ζείτε σ’ ένα σπίτι ακόμη και με το ιδανικό φένγκ σούι,  θα είναι πάντα ένας συμβιβασμός , διότι το εσωτερικό του περιβάλλον  είναι βέβαιο ότι είναι τεχνητό. Μπορείτε να ελέγξετε το τσι στο εσωτερικό του σπιτιού σας σχετικά εύκολα, αλλά αναπόφευκτα θα χάσετε κάποια από τη ζωτική ενέργεια που προσφέρει η άγρια φύση.

 Είναι πιο εύκολο να βάζετε φυσικό ,ζωτικό τσι στο σπίτι σας, αν ζείτε στην εξοχή ή αν έχετε κήπο.

Γι’ αυτό το λόγο θα αναφερθούμε στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε το τσι που περιβάλλει το σπίτι σας και να συνδεθείτε περισσότερο με τη φύση , ώστε το ενεργειακό σας πεδίο να τροφοδοτείται από το τσι (πνοή-ενέργεια) των φυτών , των δέντρων και των άγριων ζώων που ζουν κοντά.

  • η πιο προφανής λύση είναι να περνάτε περισσότερο χρόνο έξω , σε περιοχές που θεωρείται ότι η φύση σφύζει από ζωντάνια. Σε δάση κοντά στις πόλεις (όπου αυτά υπάρχουν ακόμη), σε  πάρκα , σε γήπεδα, σε κάποια σημεία κατάλληλα για πικ-νικ ή ακόμη και σε ένα κομμάτι γης με γρασίδι και δέντρα.
  • μόλις έχετε βρεί το κατάλληλο σημείο , κάποιες δραστηριότητες θα σας βοηθήσουν να απορροφήσετε περισσότερο από το τσι γύρω σας. Αν κάνετε πικ- νικ θα απορροφήσετε το τσι μέσω του φαγητού σας και του περιβάλλοντος , αν κάνετε ηλιοθεραπεία η αίσθηση του καθαρού αέρα και του ήλιου θα φορτίσει την ενέργειά σας. Η βόλτες  κοντά σε ποτάμια ή λίμνες  περιτριγυρισμένες από δέντρα- δάση  σας βοηθούν να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε κάποια βαθύτερα θέματα που σας απασχολούν, επαναφορτίζοντας ταυτόχρονα  το δικό σας τσι πιο έντονα. Μας είναι απαραίτητη αυτή η ανάμειξη με τις δυνάμεις της φύσης για να νιώσουμε ζωντανοί και σε εγρήγορση.
  • αν το σπίτι σας δεν είναι κοντά στη φύση και αυτό συμβαίνει   στους περισσότερους από εμάς που ζούμε στις πόλεις φέρτε τη φύση  αμέσως στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο της κατοικίας σας.

τι πρέπει να κάνετε

  1. Βάλτε όσο το δυνατόν περισσότερο υγιή φυτά στο σπίτι σας. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μικρούς κήπους, τοποθετώντας διαφορετικά φυτά σε  γλάστρες . Αν είστε περιπετειώδεις , μπορείτε να  φτιάξετε ένα μικρό βραχόκηπο με σιντριβάνι σε κάποιο σημείο του σπιτιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αναρριχώμενα φυτά επίσης.
  2. ανοίγετε τα παράθυρά σας τακτικά για να μπαίνει φρέσκος αέρας, ειδικά όταν καθαρίζετε το χώρο σας, ώστε να φεύγει το λιμνάζον τσι και να ανανεώνετε με καινούργιο υγιές απ’ έξω.
  3. αφήστε ανοικτά τα παράθυρα κυρίως τα ανατολικά και νότια όταν το φως του ήλιου έχει την πιο μεγάλη ισχύ.
  4. όταν είναι εφικτό χρησιμοποιήστε αβερνίκωτο ξύλο, για να εισάγετε ζωτικό τσι σε έπιπλα και επιφάνειες, ή βάλτε φυσικό κερί αντι για βερνίκι που δεν αφήνει το ξύλο να αναπνεύσει  και δεν επιτρέπει τη φυσική ροή του τσι.
  5. φτιάξτε ζαρντινιέρες πολύχρωμες και αφήστε το τσι τους να σας περιλούσει. Βρείτε τα χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε κατεύθυνση, π.χ τα ροζ , κόκκινα  και άσπρα λουλούδια εισάγουν περισσότερη δυτική ενέργεια  και ταιριάζουν στα δυτικά παράθυρα και μπαλκόνια κάνοντας τους κατοίκους να νιώθουν ευχαριστημένοι. Μια μεταλλική ζαρντινιέρα είναι  πιο κατάλληλη στα ΝΔ, Δ, ΒΔ,  ΒΑ, Β. Μια ξύλινη ζαρντινιέρα είναι πιο κατάλληλη στα Α,ΝΑ,Ν,Β. Μια πήλινη  είναι κατάλληλη στα  ΝΔ, ΒΑ ,δυτικά, ΒΔ και στο κέντρο του διαμερίσματος. Αποφύγετε τις πλαστικές ζαρντινιέρες , καθώς διαταράσσουν τη ροή της ενέργειας.
  6. Αποφασίστε τι είδος τσι χρειάζεστε για το μπαλκόνι σας, ώστε να ενισχυθεί η εισροή αυτής της ενέργειας σπίτι σας. Για παράδειγμα , αν χρειάζεστε περισσότερη γιάνγκ ενέργεια, χρησιμοποιήστε χρωματιστά λουλούδια, φυτά με μυτερά φύλλα και ενδιαφέρουσες γλάστρες. Για μια πιο γιν, ήρεμη αίσθηση δοκιμάστε φυτά με ριχτά φύλλα, αναρριχητικά και πέργκολες.
  7. Για αύξηση του πλούτου σας μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιο στοιχείο νερού στο μπαλκόνι σας ιδιαίτερα αν η θέση του από το κέντρο του σπιτιού είναι Α ή ΝΑ. Το νερό να είναι πάντα φρέσκο και καθαρό .π.χ. ένας καταρράκτης έχει πιο γιάνγκ επίδραση από μια μικρή λιμνούλα.
  8. Αν έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε κήπο με γκαζόν έξω από την οικία σας είναι ότι καλύτερο , αφού δημιουργώντας τον κήπο των ονείρων σας, περιβάλλετε το σπίτι σας με το τσι που σας βοηθά να νιώθετε έμπνευση και ταυτόχρονα ηρεμία .Βγαίνοντας  έξω στον κήπο βυθίζεστε σε αυτή την ενέργεια που έχετε επιλέξει, ή έχει επιλεγεί για σας από τον σύμβουλό σας, και είναι η κατάλληλη για να επιτύχετε αυτό που θέλετε στη ζωή σας, και οι θετικές δονήσεις μεταφέρονται με την κίνησή σας και μέσα στο σπίτι αλλά και στη δουλειά, στα ψώνια κ.λ.π.
  9. ο σύμβουλός σας θα σας κατευθύνει να βρείτε το σημείο- κατεύθυνση εκείνο του κήπου που ενθαρρύνει να είστε αποφασιστικοί και να έχετε καθαρό μυαλό . Εκεί μπορείτε να φτιάξετε ένα βραχόκηπο όπως είπαμε και προηγουμένως για μέσα στο σπίτι, αλλά με μεγαλύτερες διαστάσεις τώρα, φυτεύοντας ψηλά άγρια χόρτα, δέντρα ή μπαμπού. Έτσι  κάνετε το τσι να κινείται δυναμικά ανοδικά  ευνοώντας και τα άτομα που κοιμούνται στον 1ο όροφο της οικίας σας ακριβώς πάνω από τον βραχόκηπο με τα δέντρα.
  10. Μην ξεχνάτε πως ένας παραλληλόγραμμος κήπος με γκαζόν και περιμετρικά παγκάκια και παρτέρια είναι σχεδόν οριοθετημένος ξεκάθαρος και έχει γιάνκ ενέργεια. Αν ο κήπος έχει περίπλοκη σχεδίαση και ελικοειδή μονοπάτια , πυκνά δέντρα  , κρυμμένα παγκάκια και καμπυλωτά παρτέρια , η ροή της ενέργειας θα είναι περισσότερο γιν. Ο σύμβουλος σας θα κρίνει από το χάρτη του σπιτιού σας  , τι είναι καλύτερο  να πράξετε. Θα σας δώσει  επίσης συμβουλές   και για τα υλικά κατασκευής αν είναι απαραίτητο.
  11. προσέξτε που θα τοποθετήσετε το νερό εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού σας για να έχετε να αναμενόμενα αποτελέσματα( αύξηση πλούτου αρμονία και ισορροπία). Σας αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Η τοποθέτηση κάποιου στοιχείου του νερού δεξιά της κυρίας εισόδου ή οποιαδήποτε άλλης εισόδου  που χρησιμοποιείτε πολύ όπως κοιτάμε από μέσα προς τα έξω , θα διευκολύνει τη μοιχεία  και πιθανώς το χωρισμό στο ζευγάρι. Το πώς κινούνται οι σκάλες και οι δρόμοι έχει επίσης μεγάλη σημασία για την ενέργεια του πλούτου σας μέσα και έξω από το σπίτι σας.
  12. Αν έχετε τζαμαρία αξιοποιήστε την .Περσίδες , φυτά  ,υλικά  και χρώματα εξαρτώνται από τις κατευθύνσεις και τον ενεργειακό σας χάρτη. Συνήθως χρησιμοποιούμε τζαμαρίες όταν θέλουμε να τετραγωνίσουμε την κάτοψη ενός σπιτιού, για να αντιπροσωπεύονται στο Πάκουα και οι 8 κατευθύνσεις  όπως είχαμε αναφερθεί στο τεύχος του  Διακόσμηση και Γάμος.

Το βασικό είναι πως εσείς θέλετε να νιώθετε στον κήπο σας ή τη βεράντα σας, και τι θέλετε να πετύχετε στη ζωή σας πχ. για να δυναμώσετε την ενέργεια που περιβάλλει την καριέρα σας, τοποθετήστε ένα ψηλό ξύλινο άγαλμα περιτριγυρισμένο από πράσινα φυτά στα ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ του κήπο ή της βεράντας σας. Φυτέψτε δέντρα και φυτά , φτιάξτε φράχτες, περιποιηθείτε τα λουλούδια σας, τοποθετήστε όμορφα αγάλματα ή φαναράκια, αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει. Και προπαντός μην αφήσετε κανένα να σας καταστρέψει το όμορφο αποτέλεσμα. Το υγιές τσι θα σας  αναζωογονεί και θα σας ενισχύει μέρα με την ημέρα.

Προστατέψτε  , και καθαρίστε τον περιβάλλοντα χώρο σας.  Το ίδιο θα κάνει και ο γείτονάς σας, όταν δει το δικό σας αποτέλεσμα. Μην παραμελείτε και μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Εξάλλου οι Κρήτες είναι λαός που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πράσινο.

Copyright: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΥΡΑ


Πηγή: pancreta.gr