Ανάδειξη μονοπατιών και αναρριχητικών πεδίων στο ορεινό Ρέθυμνο - Ειδήσεις Pancreta
Στην ανάδειξη μονοπατιών και κατασκευή αναρριχητικών πεδίων με στόχο την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και τη στήριξη του εναλλακτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, προχωράει η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για έργο που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και αναδεικνύει τον σπάνιο φυσικό πλούτο του Δήμου Αγίου Βασιλείου, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, τομείς που σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη, «αποτελούν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και της τουριστικής μας πολιτικής».

Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν εργασίες καθαρισμού, προμήθεια και τοποθέτηση υλικού εξοπλισμού για τη διαμόρφωση μονοπατιού μήκους 870 μέτρων στη θέση «Κέντρος» της τοπικής κοινότητας Κρύας Βρύσης, ξύλινα προστατευτικά κάγκελα μήκους 200 μ, κατασκευή αναβαθμίδων από ξύλο και πέτρα της περιοχής.

Παράλληλα, θα υπάρξει προμήθεια και εγκατάσταση αναρριχητικού εξοπλισμού για την δημιουργία αναρριχητικού πεδίου στην θέση «Κέντρος» της κοινότητας Κρύας Βρύσης και στην θέση «Παλίγκρεμος» του οικισμού Πλακιά.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου δήλωσε σχετικά με την ανάδειξη των μονοπατιών και την κατασκευή αναρριχητών πεδίων: «Η αειφόρος ανάπτυξη, η ανάδειξη του σπάνιου φυσικού πλούτου του τόπου μας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και με την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, είναι πυλώνες της στρατηγικής της δημοτικής αρχής. Εκπονούμε συγκεκριμένες προτάσεις και κοστολογημένες μελέτες προκειμένου να αναζητήσουμε την χρηματοδότηση τους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες για την ανάδειξη τεσσάρων ακόμα μονοπατιών, τόσο στην Δημοτική Ενότητα Λάμπης όσο και στην Δημοτική Ενότητα Φοίνικα, που θα συμβάλουν στην ισόρροπη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η αρχή έγινε από την περιοχή του Κέντρους, του μεγαλύτερου όγκου του δήμου, με τις δικές του αναπτυξιακές δυνατότητες, με το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, τα φιλόξενα χωριά με τα αγνά προϊόντα και την πλούσια παράδοση που μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες αξέχαστες εμπειρίες».


Πηγή: pancreta.gr