Πρώτο στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Lets talk about nano» το μαθητικό φιλμ από τη Φλώρινα - Ειδήσεις Pancreta

Μια σύγχρονη κοινότητα μάθησης -η Florinano, η οποία δημιουργήθηκε στη Φλώρινα και έχει ως έργο την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για τη διδασκαλία της Nανοτεχνολογίας στην εκπαίδευση- κέρδισε την πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα «Let’s talk about nano», με την υποβολή ενός φιλμ, στο οποίο τα μέλη της κοινότητας περιγράφουν ένα πολύ γνωστό φυσικό φαινόμενο που σχετίζεται με την υπερ-υδροφοβικότητα των φύλλων του λωτού: το «φαινόμενο του λωτού».

Η ταινία φέρει το όνομα της ομάδας, δηλαδή «Florinano» και υποβλήθηκε στον εν λόγω Ευρωπαϊκό διαγωνισμό στο πλαίσιο της ανάπτυξης ενός διαλόγου ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά κράτη, που έχει ως στόχο τη μελέτη της Νανοτεχολογίας και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα οφέλη αυτής.

Η κοινότητα «Florinano» μελετάει κι άλλα υπερ-υδροφοβικά φυτά, όπως το κουνουπίδι, το λάχανο και το μπρόκολο. Στο φιλμ παρουσιάζονται εφαρμογές της Nανοτεχνολογίας, όπως είναι τα υπερ-υδροφοβικά ξύλα και υφάσματα.

Την μαθητική κοινότητα Florinano συγκροτούν μαθητές δημοτικών σχολείων, δάσκαλοι, σχολικοί σύμβουλοι, φοιτητές και ερευνητές της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.


Πηγή: ert.gr