FENG SHUI ΓΙΑ «ΕΥ ΖΕΙΝ» - Ειδήσεις Pancreta

Σίγουρα πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει και διαβάσει για το Φενγκ Σούι. Ότι με κάποιες αλλαγές στο σπίτι μας ή στο εργασιακό μας περιβάλλον (τοποθέτηση ειδικών αντικειμένων, διακόσμηση, κατευθύνσεις κρεβατιών και γραφείων κλπ.) μπορούμε να έχουμε θετική ενέργεια, να βελτιώσουμε την υγεία μας, τις σχέσεις μας και τα οικονομικά μας, να έχουμε καλή τύχη, να ευημερήσουμε, να προοδεύσουμε κλπ. κλπ.

Πόσοι όμως από εσάς έχετε καταλάβει πραγματικά τι είναι το Φενγκ Σούι; Πού στηρίζεται και πώς λειτουργεί. Πόσοι έχετε εφαρμόσει αυτά που διαβάζετε και έχετε δει αλλαγές στη ζωή σας και σε ποιους τομείς; Πόσοι από εσάς πιστεύετε στις υποσχέσεις του; Και πόσοι ίσως μένετε απλώς αδιάφοροι;

Είναι λοιπόν καταρχάς ευθύνη μας και παράλληλα σκοπός μας να σας δώσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα σας κάνουν να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται και να ξεδιαλύνουμε τις οποιεσδήποτε απορίες σας, αλλά προπαντός να σας μάθουμε να ξεχωρίζετε

το ΜΥΘΟ από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .

Δε χρειάζεστε να αναλώνεστε σε θεωρητικούς ορισμούς και φιλοσοφικές αναλύσεις, για να καταλάβετε και να εκτιμήσετε το Φενγκ Σούι. Αρκεί απλά να έχετε κατανοήσει ότι:

Ο άνθρωπος είναι ένα αδιάσπαστο κομμάτι του σύμπαντος σε μακρο-κοσμική κλίμακα και του άμεσου καθημερινού περιβάλλοντος (κατοικία, εργασιακός χώρος) σε μικρο-κοσμική κλίμακα και ως τέτοιος είναι δέκτης των αρνητικών και θετικών ενεργειακών δυνάμεων που δονούνται γύρω του (αστερισμοί του ηλιακού συστήματος, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, μαγνητικό πεδίο της Γης, εδαφικοί σχηματισμοί, αστικό περιβάλλον, ανθρώπινες κατασκευές κλπ.)

Πέρα από τον ορατό και αντιληπτό με τις πέντε αισθήσεις μας κόσμο, υπάρχουν στο περιβάλλον (έμμεσο και άμεσο) αόρατες ενεργειακές δυνάμεις που επηρεάζουν θετικά και αρνητικά όλες τις πλευρές της ζωής μας, από την υγεία και τις σχέσεις μέχρι την επαγγελματική σταδιοδρομία και τα οικονομικά μας.

Αν λοιπόν κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργούν αυτές οι δυνάμεις γύρω μας, πού βρίσκονται και από πού προέρχονται, ποιες είναι οι θετικές και ποιες οι αρνητικές, και πώς μας επηρεάζουν, θα καταφέρουμε να εναρμονιστούμε μαζί τους, να εκμεταλλευτούμε δηλαδή τις θετικές ενέργειες και να αποφύγουμε τις αρνητικές, ενισχύοντας και βελτιώνοντας την ευημερία και την ίδια μας τη ζωή.

Στην όλη υπόθεση είναι ότι το Φενγκ Σούι όχι μόνο μπορεί να ανιχνεύσει και να εντοπίσει, αλλά και να διαχωρίσει ποιες από αυτές τις ενέργειες θα επηρεάσουν θετικά ποιους συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας και φυσικά να μας υποδείξει τους διαφορετικούς τρόπους εκμετάλλευσής τους, ανάλογα με το αν θέλουμε να βελτιώσουμε τα οικονομικά, την υγεία, τις σχέσεις, την πρόοδο ή κάποιον άλλον τομέα της ζωής μας.

Ο Σύμβουλος του Φενγκ Σούι λοιπόν μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα αυτό και σε ποιο τομέα της ζωής μας ακριβώς επιδρά, αντιμετωπίζοντάς το στη ρίζα του και καθιστώντας το ανίκανο πλέον να μας επηρεάζει.

Τον παλιό καλό καιρό...

Παλαιότερα ο άνθρωπος ζούσε συντονισμένα και σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Είχε κατανοήσει από παρατήρηση τον τρόπο λειτουργίας του, το σεβόταν και ζούσε, δρούσε και ενεργούσε, σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες του και το περιβάλλον αντίστοιχα του το ανταπέδιδε, μέσα από καλές και πλούσιες σοδειές, καλή υγεία και γονιμότητα.

Στις μέρες μας ο άνθρωπος παραβίασε με τρόπο βάναυσο και απερίσκεπτο τους κανόνες και τις αρχές λειτουργίας της φύσης, αποξήρανε λίμνες, ισοπέδωσε δασικές εκτάσεις, μετέτρεψε ποταμούς σε δρόμους, έκτισε πόλεις και σπίτια σε απίθανα σημεία και με τρόπο ακαλαίσθητο και «αφύσικο», για να μην επεκταθούμε τώρα και στη μόλυνση του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα οι ενέργειες του αυτές να φέρουν καταστροφικές συνέπειες στη ζωή του (φαινόμενο του θερμοκηπίου, κλιματολογικές αλλαγές, πλημμύρες, ραδιενεργά τρόφιμα κλπ.).

Η Τέχνη του «Ευ Ζην»

Είναι αλήθεια ότι πολλοί από αυτούς που ζουν στις μεγαλουπόλεις ονειρεύονται ένα σπίτι στην εξοχή. Άλλοι πάλι ομολογούν ότι θα μετακόμιζαν στην επαρχία αν υπήρχαν εκεί οι ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες και δυνατότητες.

Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που αν και αγωνίζονται σκληρά δεν ανταμείβονται από τη ζωή σύμφωνα με τους κόπους τους. Και είναι και άλλοι που ενώ έχουν πολλά χρήματα και είναι γενικά ευκατάστατοι, δεν απολαμβάνουν καλή υγεία, ή απλά δεν είναι ευχαριστημένοι και κάτι φαίνεται ότι λείπει από τη ζωή τους. Πολύ συχνά αναρωτιόμαστε, πώς σε παλαιότερους καιρούς, που οι άνθρωποι δεν είχαν όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ήταν πιο χαρούμενοι και πιο ευτυχισμένοι με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη ηρεμία. Γιατί άραγε;...

Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα άρχισε εδώ και αρκετό καιρό να ψάχνει την αιτία των παραπάνω. Άρχισε να αναθεωρεί τα πράγματα και την μοντέρνα κοσμοθεωρία του στο σύνολο της. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε όλοι μας μία μεταστροφή και επιστροφή του σύγχρονου ανθρώπου σε παλαιότερες αξίες και τον βλέπουμε να ψάχνει μέσα σε αρχαίες σοφίες και φιλοσοφίες. Γιατί επιτέλους αντιλήφθηκε ότι μέσα στον τυφώνα του μοντερνισμού, της απάρνησης των παραδοσιακών αξιών και της τεχνολογικής εξέλιξης και στην ξέφρενη πορεία του προς ένα καλύτερο Μέλλον κάτι έχασε στο δρόμο, κάτι παρέλειψε.

Έχασε την αρμονία και την ισορροπία. Το να έχεις όλα τα υλικά αγαθά, αλλά να υποφέρεις από κακή υγεία ή κακές σχέσεις, δεν είναι κάτι ισορροπημένο. Το να τα έχεις «όλα» και όμως πάλι να αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει, ούτε και αυτό είναι ισορροπημένο.

Το Φενγκ Σούι, που βασίζεται στην Ισορροπία και την Αρμονία, έρχεται να διορθώσει όλα αυτά τα κακώς κείμενα. Έρχεται να διορθώσει την εναντίωση του σύγχρονου ανθρώπου με το άμεσο περιβάλλον του, βοηθώντας τον να συντονιστεί με αυτό και έτσι να βρει τη θέση του μέσα στον φυσικό του κύκλο. Έρχεται να διορθώσει τη δυσαρμονία των σύγχρονων ακινήτων που έχει επηρεάσει αρνητικά πολλές πλευρές της ζωής των ενοίκων τους. Έρχεται να διορθώσει την ανισορροπία των δυνάμεων που περιβάλλουν και δρουν μέσα σε κάθε ακίνητο, βοηθώντας τον άνθρωπο να εκμεταλλευτεί τις θετικές ευεργετικές δυνάμεις, ώστε αυτός να ενεργεί και να λειτουργεί καλύτερα, να παίρνει πιο σωστές αποφάσεις, να βλέπει πιο καθαρά και να αρπάζει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, να δρα αποτελεσματικά και πάντα προς όφελός του, να προλαμβάνει το λάθος και να το αποφεύγει και έτσι να πετυχαίνει και να κερδίζει σε όλους τους τομείς.

Το Φενγκ Σούι δεν είναι απλά και μόνο ένας τρόπος βελτίωσης κάποιων πλευρών της ζωής μας. Δεν είναι μόνο ένα μέσο προστασίας και βελτίωσης της Υγείας ή των Σχέσεων. Δεν είναι μόνο η συνταγή της Οικονομικής Επιτυχίας. Το Φενγκ Σούι είναι ο Δρόμος της ολοκληρωμένης ευημερίας του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα της ζωής του.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το Φενγκ Σούι είναι το Μυστικό του «Ευ Ζην»!

Το σπίτι επηρεάζει όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής των ενοίκων του. Ως χώρος ενεργειακός έχει τη δύναμη να επηρεάσει σοβαρά και καταλυτικά την Υγεία, τις Σχέσεις και τα Οικονομικά των ανθρώπων που το κατοικούν. Μέσα σε αυτό περνάμε σχεδόν τα 2/3 της μέρας μας και κατά συνέπεια ολόκληρης της ζωής μας. Εκεί κοιμόμαστε και ξυπνάμε, συζητάμε σοβαρά και παίρνουμε αποφάσεις που καθορίζουν την ζωή μας, συνεννοούμαστε μεταξύ μας για να λύσουμε τα προβλήματά μας, ανατρέφουμε και διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας, διασκεδάζουμε με την οικογένειά μας ή με φίλους, ερωτευόμαστε και αγαπιόμαστε, μελετάμε και διαβάζουμε, δουλεύουμε και δημιουργούμε.

Το σπίτι μας, όπως και κάθε ακίνητο, δεν είναι ένα άψυχο σύνολο από τούβλα και μπετόν. Είναι μία ενεργειακή ολότητα με την οποία συναλλασσόμαστε καθημερινά, μας επηρεάζει και την επηρεάζουμε. Για κάποιους συνειδητά, για τους περισσότερους ασυνείδητα οι αρνητικές ενέργειες του χώρου μας εξωθούν σε λάθος σκέψεις, αποφάσεις, ενέργειες και καταστάσεις. Θετικές ενέργειες που πιθανόν να μένουν ανεκμετάλλευτες δεν έχουν τη δυνατότητα να μας ευνοήσουν. Κι επειδή το κακό συνήθως είναι περισσότερο από το καλό, δημιουργείται ανισορροπία και δυσαρμονία μέσα στο σπίτι μας, με φανερό αντίκτυπο στη ζωή μας. Με δυο λόγια αυτό ονομάζεται κακό φενγκ σούι.

Το κακό φενγκ σούι μίας κατοικίας μπορεί να δημιουργήσει ένα πρόβλημα υγείας εκ του μη όντος, να επιδεινώσει μία υπάρχουσα αδυναμία στην κατάσταση της υγείας κάποιου ένοικου ή να προκαλεί μία ψυχολογική δυσφορία στους ανθρώπους με εμφανή επίπτωση στην καθημερινή τους ζωή. Και αυτά να συμβούν μία φορά ή σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. πονοκέφαλοι).

Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε διατάραξη ή ρήξη σχέσεων σε πολλά επίπεδα και μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων. Οι σχέσεις (στο Φενγκ Σούι) δεν περιλαμβάνουν μόνο τη σχέση μεταξύ δύο συντρόφων που μοιράζονται την ίδια στέγη. Αφορούν και στις σχέσεις μεταξύ γονιών και παιδιών, παιδιών μεταξύ τους, καθώς και στις σχέσεις που οι ένοικοι αναπτύσσουν με τους εκτός χώρου ανθρώπους, φίλους, συνεργάτες, συγγενείς κλπ. Η εκτίμηση που χαίρει ένας άνθρωπος, ο σεβασμός από τους γύρω του, η αναγνώριση της προσφοράς του είναι κι αυτά πτυχές που εντάσσονται στην ίδια αυτή μεγάλη κατηγορία.

Τα οικονομικά σχετίζονται άμεσα με το φενγκ σούι του σπιτιού που επηρεάζει εμάς τους ίδιους. Βιαστικές αποφάσεις, λάθος κινήσεις, ασυνείδητες ενέργειες, χάσιμο ευκαιριών, αδικαιολόγητα έξοδα και άλλα παρόμοια μπορεί να οδηγήσουν τους ενοίκους ενός σπιτιού σε οικονομική στενότητα και οπισθοδρόμηση.

Πώς θα καταλάβω ότι χρειάζομαι τη βοήθεια του Φενγκ Σούι;

Το Φενγκ Σούι μπορεί να εφαρμοστεί στην κατοικία προληπτικά, ώστε να προληφθούν γεγονότα και εξελίξεις πριν αυτά ενεργοποιηθούν. Όλοι ξέρουμε ότι δεν ξυπνάμε μία ωραία πρωία και αποφασίζουμε να χωρίσουμε, ούτε ξαφνικά τα χρήματά μας κάνουν φτερά. Το κακό φενγκ σούι δρα ύπουλα και αργά πάνω στη ζωή μας. Έχει μία δυναμική να προκαλέσει κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αυτή τη δυναμική μπορεί να την ανιχνεύσουμε και την προλάβουμε πριν αρχίσει να ενεργεί.

Εντούτοις είναι πιο σύνηθες φαινόμενο οι άνθρωποι να ψάχνουν λύση στα προβλήματά τους εκ των υστέρων, αφού δηλαδή αυτά έχουν δημιουργηθεί!...

Αν και ο κατάλογος των περιπτώσεων, από τις οποίες θα καταλάβετε ότι το κακό φενγκ σούι της κατοικίας σας είναι η αιτία των προβλημάτων σας, είναι ανεξάντλητος, χαρακτηριστικές ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ είναι οι εξής:

  • Από το πουθενά και χωρίς λόγο ξεσπούν καβγάδες μεταξύ των μελών της οικογένειάς σας, είτε μεταξύ συντρόφων είτε μεταξύ γονιών και παιδιών, ή γενικά δεν υπάρχει κλίμα συνεννόησης και αλληλοκατανόησης.
  • Ξυπνάτε κακοδιάθετοι ή κουρασμένοι και γενικά δε μπορείτε να κοιμηθείτε καλά και να ξεκουραστείτε.
  • Παρατηρείτε κάποια κάμψη στα οικονομικά σας ή χάσιμο χρημάτων, που δεν οφείλεται σε κακή διαχείριση (τρύπια τσέπη) και γενικά βλέπετε ότι κάθε προσπάθειά σας για οικονομική πρόοδο πέφτει στο κενό.
  • Ξαφνικά παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα υγείας σε κάποιον από τους ενοίκους ή επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας κάποιου.
  • Υποφέρετε από πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως πονοκεφάλους, που επαναλαμβάνονται τακτικά.
  • Η ψυχολογία σας είναι άσχημη, εκνευρίζεστε εύκολα και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να λειτουργήσετε και να σκεφτείτε καθαρά.
  • Οι πιο ευαίσθητοι από εσάς μπορεί να νιώθετε ότι συγκεκριμένοι χώροι του σπιτιού είναι δυσαρμονικοί και σας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα όταν περνάτε την ώρα σας εκεί.
  • Από τη στιγμή της μετακόμισής σας στο καινούριο σπίτι (ιδιόκτητο ή με ενοίκιο) παρατηρήσατε ανεπιθύμητες αλλαγές στη ζωή σας, που δε συνέβαιναν πριν.
  • Από την αρχή του έτους (Φεβρουάριος) ξεκίνησαν να συμβαίνουν κακοτυχίες και αναποδιές κάθε είδους ή παγιώθηκαν προβληματικές καταστάσεις που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα.
  • Και τέλος αν νιώθετε ότι τίποτα δεν πάει καλά μέσα στο σπίτι σας και πιστεύετε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στη ζωή σας.

Αν είστε από τους ανθρώπους που δε δέχονται μοιρολατρικά τη ζωή τους, τότε ξέρετε ότι είναι στο χέρι σας να βελτιώσετε τη ζωή σας και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί και δε σας αφήνει να προχωρήσετε. Αλλά για να το αντιμετωπίσετε πρέπει πρώτα να βρείτε τη ρίζα του και να το αναχαιτίσετε μέσα από μία Μελέτη Φενγκ Σούι .

Copyright: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΥΡΑ


Πηγή: pancreta.gr