Ψηφιακό Μουσείο στα Ανώγεια - Ειδήσεις Pancreta

Ένα σύγχρονο Ψηφιακό Μουσείο δημιουργήθηκε στον δήμο Ανωγείων Κρήτης, που προέκυψε από τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών και διαδραστικών τεχνολογιών και από την αναβάθμιση και μετατροπή του Κέντρου Αρχαιολογικής Πληροφορικής «Γιάννης Σακελλαράκης και Έφη Σαπουνά Σακελλαράκη».

Η σύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε μετατρέπει το Μουσείο σε χώρο ζωντανής «περιήγησης» και μεταφέρει τους επισκέπτες στη μινωική αρχαιότητα και στον ρόλο που διαδραμάτισε ο Ψηλορείτης και το Ιδαίο 'Αντρο στη δημιουργία αυτού του σπουδαίου πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, έχουν εγκατασταθεί τρεις οθόνες LCD, που προβάλλουν ντοκιμαντέρ με υλικό οπό τις ανασκαφές του Ιδαίου 'Αντρου και της Ζωμίνθου, δύο εκθετήρια ολογραμμάτων που αναπαράγουν ψηφιακά αντίγραφα ανασκαφικών ευρημάτων, ένα διαδραστικό τραπέζι που περιέχει ψηφιακές εφαρμογές και εκπαιδευτικά παιχνίδια και μία διαδραστική προβολή αφιερωμένη στα ευρήματα των ανασκαφών.

Τέλος, γίνεται τρισδιάστατη προβολή κινηματογραφικών προδιαγραφών, η οποία προβάλλει ένα στερεοσκοπικό ντοκιμαντέρ, που ακολουθεί τη διαδρομή από τα Ανώγεια μέχρι το Ιδαίο 'Αντρο.


Πηγή: efsyn.gr