Land Rover Defender : To τελευταίο αντίο ενός θρυλικού αυτοκινήτου (video) - Ειδήσεις Pancreta
Το Land Rover Defender, το όχημα που σχεδιάστηκε για γεωργική χρήση και στο πέρασμα των χρόνων έγινε συνώνυμο με τον όρο off-road, πέρασε στην ιστορία.
Στις 29 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8:25.54, ένα πρασινωπό Land Rover Defender με υφασμάτινη οροφή ολοκλήρωσε τον προϊόντικό έλεγχο από τους τεχνικούς και εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής.
Είναι το τελευταίο μοντέλο μιας πολύ μεγάλης ιστορίας, 68 ετών, που ξεκίνησε το 1948.
Ένα αυτοκίνητο σταθμός, που σε αυτές τις έξι 10ετίες δεν άλλαξε καθόλου το ύφος και τη φιλοσοφία του.
Ίσως και να είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που στο πέρασμα των χρόνων διατήρησε ατόφιο το στυλ του, με την υφασμάτινη οροφή, τη ρεζέρβα στο καπό αλλά και το γάντζο που το ασφάλιζε.
Το Land Rover Defender, το αγαπημένο αυτοκίνητο του Ουίνστον Τσώρτσιλ, στα 68 χρόνια παραγωγής του, από το εργοστάσιο του Σόλιχαλ στην Αγγλία εξήλθαν δύο εκατομμύρια 16 χιλιάδες Defender.
To Defender εκτός από γεωργικό μηχάνημα λόγω της πολύ καλής τετρακίνησης που διέθετε, χρησιμοποιήθηκε για 1000+1 ακόμα χρήσεις. Όπως νοσοκομειακό, αστυνομικό, πυροσβεστικό, γερανοφόρο, σε σαφάρι στην Αφρική, εκχιονιστικό, με ερπύστριες, στην ακτοφυλακή, αγωνιστικό και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.
To Defender αγαπήθηκε πάρα πολύ από το κοινό. Όταν μάλιστα ανακοινώθηκε ότι η παραγωγή του θρυλικού βρετανικού 4Χ4 τελειώνει και άνοιξαν οι πύλες του εργοστασίου, που ο κάθε ένας μπορούσε να παρακολουθήσει τον τρόπο κατασκευής του αυτοκινήτου, περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο Σόλιχαλ, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.
Ο κύριος λόγος που το Land Rover Defender, ολοκλήρωσε τον κύκλο παραγωγής, ήταν ο χρόνος κατασκευής του, αλλά και οι κινητήρες που είχαν φτάσει στο όριο της εξέλιξης τους.
Για την κατασκευή του χειροποίητου Defender χρειάζονται 56 ώρες και 7.000 εξαρτήματα, τη στιγμή που για το νέο Discovery Sport II, απαιτούνται μόνο 48.
Το μέλλον του Defender είναι ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, σύμφωνα με την τρέχουσα τεχνολογία σε ό,τι αφορά τους ρύπους και την ασφάλεια, με σύγχρονους κινητήρες από αλουμίνιο, έχοντας ως στόχο να συνεχίσει την ιστορία του μοντέλου που ξεκίνησε να γράφεται πριν από 68 χρόνια.
Στο video που ακολουθεί δείτε μερικούς από τους ιδιοκτήτες Land Rover Defender, να απαντούν στο ερώτημα γιατί τους αρέσει τόσο πολύ το αυτοκίνητο.

Πηγή: motori.gr