Οι ωκεανοί θα έχουν περισσότερα σκουπίδια από ψάρια έως το 2050 - Ειδήσεις Pancreta

Εδώ και μερικά χρόνια έχει γίνει της μόδας η συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος. Επίκεντρο είναι όμως αποκλειστικά η κλιματική αλλαγή. Κανείς δε μιλάει για την τεράστια καταστροφή που εμείς οι ίδιοι κάνουμε στις θάλασσες του πλανήτη μας.

Το θλιβερό αυτό συμπέρασμα έβγαλε έκθεση που συνεθεσαν από κοινού το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Ίδρυμα Ellen MacArthur.

Οι καλύτερες έρευνες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δείχνουν πως υπάρχουν 165 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών στους ωκεανούς σήμερα. Οι εκτιμήσεις είναι μέχρι το 2025 πως θα υπάρχει 1,1 τονος πλαστικων για κάθε 3 τόνους ψαριού.
Αυτό σημαίνει πως μέχρι το 2050 το βάρος των πλαστικών στους βυθούς των ωκεανών θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο των ψαριών

Σύμφωνα με την έκθεση 36 σελίδων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, τουλάχιστον 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού ρίχνονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο. Αυτό ισούται με ένα φορτηγό γεμάτο σκουπίδια λάθε λεπτό.

Σήμερα, μόλις το 14% των πλαστικών συσκευασιών ανακυκλώνεται. Το χαρτί ανακυκλώνετα σε 58%, το σίδερο σε ποσοστό 70% και το ατσάλι σε ποσοστό 90%.
Προφανως χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για να ανακύκλωση... και περισσότερη σκέψη την επόμενη φορά που θα πετάξουμε το πλαστικό μπουκαλακι από το νερό από το καράβι στην θάλασσα.


Πηγή: klik.gr