Επιτυχής επαναξιολόγηση του Γεωπάρκου της Σητείας - Ειδήσεις Pancreta
Με πράσινη κάρτα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αξιολογήθηκε από την UNESCO το Γεωπάρκο της Σητείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας, Μιχάλης Περάκης αναφέρει:

«Είναι μια πολύ ευχάριστη είδηση για την τοπική κοινωνία της Σητείας, που στηρίζει στην πράξη το Γεωπάρκο με κάθε τρόπο, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα αυτής της παγκόσμιας αξίας που έχει η περιοχή της Σητείας μέσα από ένα οργανισμό όπως η UNESCO.

Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές και εταίρους του Γεωπάρκου, τους εργαζόμενους του ΔΟΚΑΣ και του Δήμου, την Επιτροπή Διαχείρισης, όλους τους πολίτες και φίλους, που με την στάση και την βοήθεια τους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχή αξιολόγηση».

Το Γεωπάρκο καταλαμβάνει έκταση 517 τ.χ. και τα όρια του ξεκινούν από την περιοχή των Μέσα Μουλιανών και φτάνουν μέχρι το Κάβο Σίδερο και από τα Κρυά μέχρι και τον Ξερόκαμπο.

Το Γεωπάρκο Σητείας έχει δημιουργήσει, με τη στήριξη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μια σειρά υποδομών ενημέρωσης, πληροφόρησης και φιλοξενίας των επισκεπτών του. Ανάμεσα στις άλλες υποστηρικτικές του τουρισμού υποδομές που διαθέτει η περιοχή, ο επισκέπτης μπορεί σήμερα να περιηγηθεί σε ένα δίκτυο 20 πεζοπορικών και άλλων γεω-διαδρομών, να φιλοξενηθεί και να απολαύσει τον πλούτο των σπηλαίων στο Σπηλαιολογικό Κέντρο του Καρυδίου, να επισκεφτεί το τοπικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Επάνω Ζάκρο και να θαυμάσει τη σπάνια γεωλογία της περιοχής.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr