Μετά την VW και η Renault «μαγείρευε» τους ρύπους; - Ειδήσεις Pancreta

Το δρόμο της Volkswagen φαίνεται πιθανώς πως έχει ακολουθήσει και η Renault. Η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτικών γαλλικών αρχών για πιθανές παρανομίες στο σύστημα ελέγχου των εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα με το AFP, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση του συνδικάτου CGT, μέλη του υπεύθυνου γραφείου απάτης του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας επισκέφτηκαν τα γραφεία της Renault τα οποία ασχολούνται με τα τεστ εκπομπών ρύπων και την πιστοποίηση των μηχανών της  αρχικά, στις 7 Ιανουαρίου.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg κάτι τέτοιο αποτελεί ένδειξη πως η έρευνα σχετίζεται με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της Renault, το οποίο ακολουθεί το γνωστό παγκόσμιο σκάνδαλο της Volkswagen.

Η «σκιά» του σκανδάλου ρύπων πέφτει βαριά για το σύνολο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς το σύνολο των μετοχών των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών καταγράφει μεγάλη πτώση μετά τις νέες αποκαλύψεις. Μάλιστα το Χρηματιστήριο του Μιλάνου αποφάσισε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της FIAT. Απώλειες 8% και για την PSA Peugeot Citroen. 

Η Renault προς το παρόν δεν έχει πάρει θέση πάνω στο ζήτημα, με τη μετοχή της βέβαια, να καταγράφει μειώσεις κατά 20%. 


Πηγή: koutipandoras.gr