Πορεία για την Κλιματική Αλλαγή στο Ρέθυμνο - Ειδήσεις Pancreta

Συγκέντρωση και πορεία για την κλιματική αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι.

Την συγκέντρωση διοργανώνει η συντονιστική επιτροπή «Fridays For Future» Κρήτης και αποτελεί την πρώτη μεγάλη ειρηνική πορεία στην Κρήτη στα πλαίσια του παγκόσμιου κινήματος Fridays For Future για την κλιματική αλλαγή.

Σημείο συγκέντρωσης είναι η πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη και η πορεία θα κατευθυνθεί μέσω της παλιάς πόλης στο κτήριο της Περιφέρειας.

Η συντονιστική επιτροπή αποτελείται από μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες του νησιού κι αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα με σκοπό την αφύπνιση της κοινωνίας και την άσκηση πίεσης προς την Πολιτεία για να αναλάβουν δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το παγκόσμιο κίνημα «Fridays For Future»

Στις 20 Αυγούστου 2018, η τότε μαθήτρια Γυμνασιου Greta Thunberg, κατακρίνοντας την αδράνεια της Πολιτικής Ηγεσίας επί της κλιματικής αλλαγής, θυσίασε τρεις εβδομάδες σχολικών μαθημάτων προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

Η Greta στέκονταν καθημερινά έξω από το Σουηδικό Κοινοβούλιο, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού.

Η ίδια με το σύνθημα #FridaysForFuture που δημιούργησε ενέπνευσε μαθητές σε παγκόσμιο επίπεδο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της. Έτσι μαθητικές κινητοποιήσεις από όλο τον κόσμο ξεκίνησαν, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η Πολιτεία για την προστασία του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας τα συνθήματα #FridaysForFuture και #ClimateStrike.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr