«Έρχονται» τα ηλεκτρικά πατίνια στο Ρέθυμνο - Ειδήσεις Pancreta

Τα πρώτα 100 ηλεκτρικά πατίνια παρέλαβε ο Δήμος Ρεθύμνου, στα πλαίσια της βιώσιμης κινητικότητας.

Τα πατίνια θα χρησιμοποιούνται από ενήλικες που τα ξεκλειδώνουν με τη χρήση πλαστικού χρήματος, θα ξεκλειδώνονται με 1 ευρώ και για κάθε λεπτό η χρέωση θα είναι 0,15 λεπτά του ευρώ.

Τα πατίνια θα βρίσκονται σε πολλά σημεία στην πόλη του Ρεθύμνου και θα είναι διαθέσιμα προς το κοινό, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα ενώ είναι διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή της στο κινητό του. Μέσω της εφαρμογής κάθε πολίτης ή επισκέπτης της πόλης που είναι πάνω από 18 χρονών μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του.

Μάλιστα ο Δήμος Ρεθύμνου εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι εφικτή η φόρτιση στους υφιστάμενους σταθμούς της πόλης του Ρεθύμνου καθώς και να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων πατινιών σε 300.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης έγινε ο πρώτος πολίτης της πόλης που δοκίμασε το ηλεκτρικό πατίνι και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στα πλαίσια της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη κινητικότητα στον Δήμου Ρεθύμνης, με πολύ χαρά υποδεχόμαστε τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποτελούμε την πρώτη πόλη σε νησί παγκοσμίως και την τρίτη πόλη στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της δράσης, μας ενδιαφέρει η αξιοπιστία της εταιρείας και η διαρκή παρουσία και υπεράσπιση του συστήματος στην πόλη μας. Υποδεχόμαστε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την πρωτοβουλία της Lime στην πόλη μας».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr