ΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ; - Ειδήσεις Pancreta

Σε άκουσα με προσοχή. Κράτησα τη φράση για τις πράσινες και κόκκινες σημαίες, που τόσο συγκίνησε τα πλήθη.  Σου έγραψα ήδη ότι αλλάζεις με ταχύτατους ρυθμούς και γίνεσαι σαν και αυτούς, αλλά ειδικά στην οικολογία τα πας ακόμα καλύτερα. Και ταχύτερα.

«Κάποιοι από εσάς που βρίσκεστε στο ακροατήριο κρατήσατε την κόκκινη σημαία και άλλοι την πράσινη σημαία» τους είπες. Και τους κάλεσες, μας κάλεσες, «να κρατήσουμε όλοι μαζί την πράσινη σημαία, της πράσινης Αριστεράς και της οικολογίας».

Για ποια οικολογία μιλάς; Θες να μιλήσουμε λίγο για οικολογία, ειδικά εδώ στην Κρήτη, της οποίας είσαι και βουλευτής; Παρακάτω μερικά μόνο από τα οφέλη της «πράσινης Αριστεράς» για το νησί:

– Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά της επένδυσης στην Μονή Τοπλού (ξενοδοχεία, γκόλφ κτλ) – το «Βατοπέδι της Κρήτης» όπως το έλεγε ο Αλαβάνος – Πλέον η επένδυση εγκρίθηκε με υπογραφές Σταθάκη, Σκουρλέτη, Μπαλτά και Τσιρώνη (ναι, του οικολόγου).

– Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ της απόδοσης της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών στην κοινωνία ως χώρο πρασίνου και αναψυχής και αντιτάχθηκε στην εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα το σχέδιο αξιοποίησης του δικού σου ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει πεντάστερα ξενοδοχεία (τι έκπληξη;) ενώ ήδη ψήφισες και την αδειοδότηση για καζίνο στην Κρήτη.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό των οικολογικών οργανώσεων κατά των εξορύξεων πετρελαίου. Σήμερα παραχωρεί τα θαλάσσια οικόπεδα της Κρήτης (και του Ιονίου) με ελλιπείς μελέτες και με εν κρυπτώ διαβούλευση. Η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισε την Μελέτη, πλέον απορροφήθηκε από την «Εθνική Κρήτης» του Σταύρου Αρναουτάκη και του συστήματος ΠΑΣΟΚ.

– Στον Αγιο Νικόλαο εγκρίνεις μεγάλες επενδύσεις Ρώσων που θέλουν να φτιάξουν πενταόροφα ξενοδοχεία, ολόκληρα χωριά, πάνω στα βράχια με θέα το πέλαγος. Φημολογείται πως την επένδυση στη ζήτησε ο ίδιος ο Πούτιν (στο όνομα της Αριστεράς βεβαίως…)

– Στο Καστέλλι προχωράς ένα παράλογο, πανάκριβο και αντιπεριβαλλοντικό έργο για το γινάτι των εταιριών και προς όφελος των επενδύσεων και της αμφίβολης «Ανάπτυξης». Την ώρα που το Ηράκλειο έχει ήδη αεροδρόμιο που μπορεί να επεκταθεί.  

– Με την υπογραφή του αριστερού υπουργού περιβάλλοντος ξεκλειδώνουν οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί στην Κρήτη (και σε όλη την Ελλάδα) και ετοιμάζονται να πάρουν φωτιά οι μπουλντόζες σε όσους κάμπους και ραχούλες απέμειναν. Ψηφαλάκια είναι αυτά φυσικά, πολιτών που περιμένουν να ζήσουν το άπιαστο όνειρο του εξοχικού. Και αφού δεν το πρόλαβαν με το ΠΑΣΟΚ θα το ζήσουν κρατώντας «τη σημαία της πράσινης Αριστεράς και της Οικολογίας».  

Είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα. Δες και αποφάσισε μόνος σου ποια σημαία πραγματικά κρατάς. Τους αλλάζεις ή σε αλλάζουν όσο προχωρά ο καιρός; Δυστυχώς διαλέγεις την πράσινη σημαία, των «επενδύσεων» χωρίς δεύτερες σκέψεις, της «ανάπτυξης» με κάθε κόστος, της εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών σαν τον Κόκκαλη και άλλων.

Είναι καταπράσινη όντως η σημαία σου, αλλά γράφει ΠΑΣΟΚ. Το καλό ΠΑΣΟΚ που αγαπήσαμε και ψηφίσαμε γιατί μας έκανε τις δουλειές. Αυτό το ΠΑΣΟΚ γίνεσαι με απίστευτη ταχύτητα.

Μάριος Διονέλλης


Πηγή: pisoselides.gr