Τα ζώα πνίγονται στο πλαστικό: Η νέα καμπάνια που κάνει το γύρο του διαδικτύου [ΦΩΤΟ] - Ειδήσεις Pancreta

Μπορεί να μην σκέφτεστε ότι το πλαστικό πιρούνι που χρησιμοποιείτε στο μεσημεριανό σας διάλειμμα θα μπορούσε να προκαλέσει δραματικές επιπτώσεις στον πλανήτη, αλλά αν φανταστείτε ότι και τα 7.7 δισεκατομμύρια άνθρωποι κάνουν το ίδιο, η εικόνα είναι αρκετά τρομακτική. Για να το πούμε απλά πνιγόμαστε στο πλαστικό.

Τον τελευταίο καιρό οι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται να σώσουν τον πλανήτη μας, επειδή γνωρίζουν τις περιβαλλοντικές απειλές και το γεγονός ότι είμαστε ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος. Όλες οι εμπνευσμένες ιστορίες θετικών περιβαλλοντικών κινήσεων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης #trashtag, μας εμπνέουν να συμμετάσχουμε στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μια άλλη προσπάθεια να καταπολεμηθεί η άγνοια και να διασφαλιστεί ένα καλύτερο αύριο είναι η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση Sea Shepherd Conservation Society (SSCS), η οποία στοχεύει στη διατήρηση και την προστασία οικοσυστημάτων και ειδών στους ωκεανούς του κόσμου καταπολεμώντας την καταστροφή της άγριας ζωής των θαλασσών.

Η ομάδα συνεργάστηκε με τους διαφημιστικούς οργανισμούς Tribal Worldwide São Paulo και DDB Guatemala για να εφαρμόσουν μια απίστευτη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το πλαστικό. Οι αφίσες 3D απεικονίζουν δύο θαλάσσια ζώα - μια χελώνα και μια φώκια - που υποφέρουν από τις τρομακτικές συνέπειες των πλαστικών και μεταφέρουν ένα μήνυμα που ανοίγει τα μάτια: «Το πλαστικό που χρησιμοποιείτε μία φορά βασανίζει τους ωκεανούς για πάντα».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr